witlof ovenschotel met ham, kaas en mosterdpuree

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/30/2022 - 11:32
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
-Snijd ondertussen de onderkant van het witlof, snijd ze in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en eventueel de verkleurde buitenste bladeren. Kook ze 3 min. in een grote pan in water. Giet af en laat uitlekken.
-Giet de aardappelen af en stamp met de mosterd, boter en melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout toe.
-Verdeel de puree over de ovenschaal. Leg de plakken kaas naast elkaar op de snijplank, leg de ham erop en wikkel de witlof erin.
-Leg de rolletjes naast elkaar op de puree. Bak de puree in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Afbeelding
witlof ovenschotel met ham, kaas en mosterdpuree
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Witlof in achterham en belegen kaas met mosterd-aardappelpuree, heerlijk. En: de oven doet het werk!
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
6 stronken witlof
2 el grove Zaanse mosterd
25 g ongezouten roomboter
200 ml halfvolle melk
12 plakken Goudse belegen kaas 48+
12 plakken achterham



Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal (20 x 30)

pureestamper
Leuke tips
Bewaartip :

Je kunt dit gerecht een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Op de dag zelf bak je de schotel ca. 25 min. af in de oven.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1491825
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
ah
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester