Bereidingswijze
Breng het water aan de kook. Voeg de kippenbouillon blokken toe en de 2 ontvelde kippenpoten en kook de kippenpoten in circa 20 minuten gaar met het deksel op de pan.
Snij ondertussen alle groente.
Verwijder na 20 minuten de poten uit de bouillon en laat ze iets afkoelen. Pluk het vlees van de botten . Voeg de groente, sambal en de kip toe aan de bouillon en breng aan de kook. Kook de groente in circa 10 minuten gaar. Voeg de laatste 4 minuten van de kooktijd de glas noodles toe. ZIE TIP ! Breng de soep verder op smaak met flinke draaitjes peper uit de molen en eventueel nog wat zout.
Serveer de soep in voorverwarmde kommen en strooi er vlak voor het serveren de gefrituurde uitjes over met wat dun gesneden ringetjes bosui.
Snij ondertussen alle groente.
Verwijder na 20 minuten de poten uit de bouillon en laat ze iets afkoelen. Pluk het vlees van de botten . Voeg de groente, sambal en de kip toe aan de bouillon en breng aan de kook. Kook de groente in circa 10 minuten gaar. Voeg de laatste 4 minuten van de kooktijd de glas noodles toe. ZIE TIP ! Breng de soep verder op smaak met flinke draaitjes peper uit de molen en eventueel nog wat zout.
Serveer de soep in voorverwarmde kommen en strooi er vlak voor het serveren de gefrituurde uitjes over met wat dun gesneden ringetjes bosui.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met dit nare , grijze weer hadden we trek in een bordje comfortfood. Een flinke kom goed vullende, slanke kippensoep doet dan wonderen.
Ingrediënten
VOOR DE BOUILLON
750 ml water
1 laurierblad
1 ½ blokje kippenbouillon ( minder zout)
2 grote kippenbouten vel en vet verwijderd
peper uit de molen naar smaak
VOOR DE VULLING
1 kleine prei in halve ringetjes
½ rode paprika in blokjes
stukje winterpeen in blokjes
4 sjalotjes in reepjes
stuk knolselderij in blokjes
1 teen knoflook gesnipperd
2 tl sambal badjak
50 gram vermicelli glass noodles
3 el gefrituurde uitjes
2 bosuitjes in ringetjes
750 ml water
1 laurierblad
1 ½ blokje kippenbouillon ( minder zout)
2 grote kippenbouten vel en vet verwijderd
peper uit de molen naar smaak
VOOR DE VULLING
1 kleine prei in halve ringetjes
½ rode paprika in blokjes
stukje winterpeen in blokjes
4 sjalotjes in reepjes
stuk knolselderij in blokjes
1 teen knoflook gesnipperd
2 tl sambal badjak
50 gram vermicelli glass noodles
3 el gefrituurde uitjes
2 bosuitjes in ringetjes
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes, pan
Leuke tips
Deze noodles in z'n geheel in de soep is moeilijk eten. Het kleiner snijden van de glass noodles is lastig. Kook de noodles even apart, snij ze kleiner en voeg ze dan toe aan de soep.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491821
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht