Bereidingswijze
-Pel en snijd de ui in reepjes.
-Pel en plet de knoflook.
-Ontpit de chilipeper en hak fijn.
-Verwijder de harde kern van het witloof en snijd alles in reepjes. Ontpit de paprika en snijd in reepjes. Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes.
-Kook de noedels beetgaar, giet af en laat uitlekken.
-Verhit wat arachideolie roerbak de kipblokjes goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan en voeg opnieuw wat arachideolie toe.
-Roerbak de ui, knoflook, chilipeper, paprika en witloof op een hoog vuur.
-Voeg de vissaus, sojasaus, tamarindepasta, bruine suiker, limoenzeste en het sap van de limoen toe. Roerbak nog 1 minuut.
-Voeg de eieren, noedels en kipblokjes toe en laat opnieuw 1 minuut bakken.
-Verdeel over de borden en werk af met gehakte pindanoten en optioneel een plukje peterselie of koriander.
-Pel en plet de knoflook.
-Ontpit de chilipeper en hak fijn.
-Verwijder de harde kern van het witloof en snijd alles in reepjes. Ontpit de paprika en snijd in reepjes. Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes.
-Kook de noedels beetgaar, giet af en laat uitlekken.
-Verhit wat arachideolie roerbak de kipblokjes goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan en voeg opnieuw wat arachideolie toe.
-Roerbak de ui, knoflook, chilipeper, paprika en witloof op een hoog vuur.
-Voeg de vissaus, sojasaus, tamarindepasta, bruine suiker, limoenzeste en het sap van de limoen toe. Roerbak nog 1 minuut.
-Voeg de eieren, noedels en kipblokjes toe en laat opnieuw 1 minuut bakken.
-Verdeel over de borden en werk af met gehakte pindanoten en optioneel een plukje peterselie of koriander.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een klassieker uit de Thaise keuken met een witloof twist van bij ons.
Ingrediƫnten
1 ui
2 teentjes knoflook
1/2 rode chilipeper
3 stronken witloof
1 rode paprika
600 g kipfilet
1 el limoenzeste
1 limoen (sap)
300 g noedels
2 el vissaus
2 el sojasaus
2 el tamarindepasta
1 el bruine suiker
2 eieren
40 g pindanoten
arachideolie
peper
zout
peterselie (Optional)
2 teentjes knoflook
1/2 rode chilipeper
3 stronken witloof
1 rode paprika
600 g kipfilet
1 el limoenzeste
1 limoen (sap)
300 g noedels
2 el vissaus
2 el sojasaus
2 el tamarindepasta
1 el bruine suiker
2 eieren
40 g pindanoten
arachideolie
peper
zout
peterselie (Optional)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491817
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht