Witloofcurry met groentespiesjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/29/2022 - 09:50
Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en fruit glazig.
Spoel het witloof, snijd in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd het witloof in fijne reepjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.
-Voeg het witloof, de uienringen, paprika, zoete aardappel, kokosmelk, gele currypasta en groentebouillon toe. Doe een deksel op de pan en laat nog 10 à 15 minuten koken.
-Maak ondertussen de groentespiesjes: Snijd de courgette in blokjes van ongeveer 2 cm dikte. Rijg afwisselend een stukje courgette, een champignon en een kerstomaat op een satéprikker. Bak in wat olie krokant, kruid nog met peper en zout.
-Schenk de curry in diepe borden. Werk af met koriander en fijngesneden lente-uitjes.

Serveer met de rijst en leg een groentespiesje op elk bord.
Afbeelding
Witloofcurry met groentespiesjes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een uitmuntende gele curry met witloof, kokos en zoete aardappel. Een gerechtje met heerlijk veel smaak en niet te pikant! 
Ingrediënten
4 stronken witloof
600 g zoete aardappelen
1 teentje knoflook (fijngeperst)
1 ui, gesnipperd
1 ui, in ringen
1 rode paprika, in ringen
1/2 bosje lente-ui
1/2 bosje koriander
3 el arachideolie
200 ml kokosroom
230 ml groentebouillon
200 g rijst
1 el gele currypasta

Groentespiesjes :

16 kerstomaten
16 champignons
1 courgette
Hulpmiddelen & keukengerei
4 satéprikkers
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491815
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester