Nasi goreng van bloemkoolrijst met gevolgtereepjes en krokante cashews

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/28/2022 - 09:38
Bereidingswijze
- Laat de gevogeltereepjes volledig ontdooien.
- Laat de wokgroenten oppervlakkig ontdooien.
- Hak de cashewnoten grof.
- Snipper de lente-uitjes fijn (hou het groen apart voor de afwerking).
- Klop de eieren los en kruid met peper en zout.

Bereiding (20 min.)

1 Verhit 1 eetl. arachideolie in een wok of een pan met dikke bodem. Voeg de wokreepjes toe en bak 4 à 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en haal uit de pan.
2 Verhit 2 eetl. arachideolie in dezelfde wok of pan. Stoof het wit van de lente-uitjes en de diepgevroren bloemkoolrijst 2 min. Voeg de wokgroenten toe en roerbak 5 à 8 min. op een hoog vuur. Blus met de sojasaus.
3 Meng de losgeklopte eieren onder de groenten en roerbak nog 5 min.
Afwerking

Schep de gewokte groenten in de borden en werk af met de woksaus, het groen van de lente-uitjes en de cashewnoten.
Afbeelding
Nasi goreng van bloemkoolrijst met gevolgtereepjes en krokante cashews
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en lekker wok gerecht 
Ingrediënten
500 g wokreepjes gevogelte (diepvries)
800 g bloemkoolrijst diepvries
600 g wokgroenten (diepvries)
1 bosje lente-uitjes
2 eieren
4 el geroosterde en gezouten cashewnoten
4 el woksaus Mild Curry
4 el sojasaus
3 el arachideolie
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491791
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
colruyt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester