Scampibrochettes met noedels in pikante citrussaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/28/2022 - 09:34
Bereidingswijze
Voorbereiding : (10 min. + 1 u. marineren)
- Pel de diepgevroren tijgergarnalen (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water). Verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.
- Meng de olijfolie, de sojasaus en het basilicum in een kom. Doe er de gepelde tijgergarnalen bij en laat 1 u. marineren. Schep tussendoor om.
- Schil intussen de gember en snipper heel fijn.
- Meng alle ingrediënten voor de saus.
- Snij de ui in halve ringen.
- Snij de wortelen in heel dunne, schuine plakjes.
- Hak het bieslook fijn.
- Prik telkens 3 scampi's op 8 brochettestokjes van ± 20 cm lang. Leg opnieuw in de marinade.

Bereiding (15 min.)

-Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
-Verhit intussen de zonnebloemolie in een wok.
-Roerbak de ui 1 min. Voeg de wortelplakjes toe en schep om. Roerbak ± 4 min. tot de wortelen beetgaar zijn.
-Voeg de sojascheuten toe en giet er de saus bij. Meng goed door elkaar en breng aan de kook. Laat 2 min. sudderen.
-Meng er ten slotte de noedels onder en laat goed opwarmen. Voeg het fijngehakte bieslook toe en kruid naar smaak met peper en zout.
-Haal ondertussen de scampibrochettes uit de marinade en laat even uitlekken. Leg op een hete grill of in een pan en bak 3 min. aan elke kant.


Verdeel de noedels over diepe borden en schik er telkens 2 brochettes diagonaal op.
Afbeelding
Scampibrochettes met noedels in pikante citrussaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker deze scampibrochettes
Ingrediënten
1/2 KG grote, ongepelde rauwe scampi's (diepvries) ( 6 stuks per persoon )
250 g sojascheuten
4 wortelen
1/2 plantje bieslook (vers)
1 ui
200 g nestnoedels
4 el olijfolie
2 el sojasaus
1 el zonnebloemolie
1 tl basilicum (gedroogd)

Voor de saus:
1 roze pompelmoezen enkel het sap
1 limoenen enkel het sap
3 cm gember
1 el geroosterd sesamzaad of gehakte cashewnoten
2 tl wasabipasta
1 el suiker
zwarte peper (molen)
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
8 brochettestokjes van ± 20 cm lang
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491789
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
colruyt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester