Bereidingswijze
Spreid het deeg uit in de vorm. Als je een rol vers deeg gebruikt kun je het bakpapier er gewoon onder laten zitten, gebruik je plakjes deeg, vet de vorm dan van te voren in.
- Zet de bodem alvast ongeveer 10 minuten in de oven om voor te bakken terwijl je de oven voorverwarmd op 200 graden C.
- Verhit een beetje boter of olijfolie in een pan en bak hierin de spekreepjes krokant ( 5-10 minuten).
- Snij de prei fijn voeg deze toe aan de spekreepjes (5-10 minuten).
- Haal de voorgebakken bodem weer uit de oven en doe het spek/prei mengsel erop.
- Strooi peper, nootmuskaat en de geraspte kaas erover. Beter kun je geen of heel weinig zout gebruiken want door de spekjes en de kaas is de taart al zout genoeg.
- Klop de eieren met de room, en giet dit over de taart.
- Bak de quiche ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven op 200 graden C.
- Zet de bodem alvast ongeveer 10 minuten in de oven om voor te bakken terwijl je de oven voorverwarmd op 200 graden C.
- Verhit een beetje boter of olijfolie in een pan en bak hierin de spekreepjes krokant ( 5-10 minuten).
- Snij de prei fijn voeg deze toe aan de spekreepjes (5-10 minuten).
- Haal de voorgebakken bodem weer uit de oven en doe het spek/prei mengsel erop.
- Strooi peper, nootmuskaat en de geraspte kaas erover. Beter kun je geen of heel weinig zout gebruiken want door de spekjes en de kaas is de taart al zout genoeg.
- Klop de eieren met de room, en giet dit over de taart.
- Bak de quiche ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven op 200 graden C.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Champignons, spek en ui is een fantastische combinatie dus ook in een quiche.
Een beetje geënt op de Quiche Lorraine maar dan nog met extra champignons en kaas.
Een beetje geënt op de Quiche Lorraine maar dan nog met extra champignons en kaas.
Ingrediënten
- 1 rol vers taart- of bladerdeeg (uit het koelvak)
- 300 gram gerookte spekreepjes
- 400 gram champignons
- 2 uien
- 200 ml room
- 3 à 4 eieren (afhankelijk van de grootte)
- 200 gram geraspte kaas, belegen of Gruyère
- zwarte peper
- 300 gram gerookte spekreepjes
- 400 gram champignons
- 2 uien
- 200 ml room
- 3 à 4 eieren (afhankelijk van de grootte)
- 200 gram geraspte kaas, belegen of Gruyère
- zwarte peper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491785
Homepage ID
2066044
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht