Bereidingswijze
Snijd eerst de ui in halve ringen of in snippers en leg deze in de pot van de slowcooker.
Snijd nu het vlees in blokjes van circa 2 cm. Verwarm de pan met de boter en bak het vlees kort totdat beide zijdes bruin zijn. Voeg de maïzena of bloem toe aan het vlees in de pan. Leg de stukjes vlees in de pot van de slowcooker.
Giet zachtjes het bier en de gezeefde tomaat in de pot bij het vlees. Pers de knoflook met een knoflookpers en voeg dit ook toe aan de pot. Meng de ingrediënten in de pot door te het zachtjes door elkaar heen te scheppen.
Voeg nu de bouillonblokjes, peper, zout, kruidnagesl, laurierblaadjes en tijm toe.
Smeer de mosterdsaus op de boterhammen en leg de boterhammen met de mosterdkant naar beneden op de ingredienten in de pot.
Zet de slowcooker nu aan.
Als je de slowcooker op de lage stand zet stel je het in voor circa 8 uur
Als je de slowcooker op de hoge stand zet, stel je het in voor circa 5 uur
Als de slowcooker klaar is kun je de kruidnagels, laurierblaadjes en tijm verwijderen.
Het vlees is nu klaar om op je boord bij de patat te worden toegevoegd!
Snijd nu het vlees in blokjes van circa 2 cm. Verwarm de pan met de boter en bak het vlees kort totdat beide zijdes bruin zijn. Voeg de maïzena of bloem toe aan het vlees in de pan. Leg de stukjes vlees in de pot van de slowcooker.
Giet zachtjes het bier en de gezeefde tomaat in de pot bij het vlees. Pers de knoflook met een knoflookpers en voeg dit ook toe aan de pot. Meng de ingrediënten in de pot door te het zachtjes door elkaar heen te scheppen.
Voeg nu de bouillonblokjes, peper, zout, kruidnagesl, laurierblaadjes en tijm toe.
Smeer de mosterdsaus op de boterhammen en leg de boterhammen met de mosterdkant naar beneden op de ingredienten in de pot.
Zet de slowcooker nu aan.
Als je de slowcooker op de lage stand zet stel je het in voor circa 8 uur
Als je de slowcooker op de hoge stand zet, stel je het in voor circa 5 uur
Als de slowcooker klaar is kun je de kruidnagels, laurierblaadjes en tijm verwijderen.
Het vlees is nu klaar om op je boord bij de patat te worden toegevoegd!
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept is voor een lekker potje stoofvlees om een patatje stoofvlees te kunnen maken.
Bij mij thuis eten wij dit vooral met patat en rauwkost, maar je kunt dit recept ook gebruiken zonder patat.
Je kunt dit namelijk ook op een pistolet of stokbroodje eten met wat rauwkost.
Dit is ook erg lekker met chilisaus of barbecuesaus
in plaats van patat kun je dan hiernaast ook bijvoorbeeld een aardappelsalade eten als bijgerecht.
Bij mij thuis eten wij dit vooral met patat en rauwkost, maar je kunt dit recept ook gebruiken zonder patat.
Je kunt dit namelijk ook op een pistolet of stokbroodje eten met wat rauwkost.
Dit is ook erg lekker met chilisaus of barbecuesaus
in plaats van patat kun je dan hiernaast ook bijvoorbeeld een aardappelsalade eten als bijgerecht.
Ingrediënten
- 1000 gram runder stoofvlees
- 2 á 3 uien
- 2 el boter
- 2 flesjes donker bier
- 250 gram gezeefde tomaat
- 2 á 3 tenen knoflook
- 3 laurierblaadjes
- paar takjes tijm
- 2 kruidnagels
- twee bouillonblokjes voor runderbouillon
- twee bruine of volkoren boterhammen
- 2 el mosterdsaus
- 2 el maïzena of bloem
- snufje zout
- snufje gemalen peper
- Patat (naar eigen behoefte)
- Rauwkost bijvoorbeeld: sla, wortel of komkommer
- 2 á 3 uien
- 2 el boter
- 2 flesjes donker bier
- 250 gram gezeefde tomaat
- 2 á 3 tenen knoflook
- 3 laurierblaadjes
- paar takjes tijm
- 2 kruidnagels
- twee bouillonblokjes voor runderbouillon
- twee bruine of volkoren boterhammen
- 2 el mosterdsaus
- 2 el maïzena of bloem
- snufje zout
- snufje gemalen peper
- Patat (naar eigen behoefte)
- Rauwkost bijvoorbeeld: sla, wortel of komkommer
Hulpmiddelen & keukengerei
- slowcooker (crockpot)
- snijgereedschap en snijplanken
- koekenpan
- pollepel of spatel
- knoflookpers
- snijgereedschap en snijplanken
- koekenpan
- pollepel of spatel
- knoflookpers
Leuke tips
Geen zin om het vlees voor te bakken? Geen probleem!
Gooi het gewoon direct in de pot en meng de maïzena met een beetje water.
Als je van een wat zoeter stoofpotje houdt kun je ook een eetlepel appelstroop toevoegen bij de mosterd op de boterhammen
Gooi het gewoon direct in de pot en meng de maïzena met een beetje water.
Als je van een wat zoeter stoofpotje houdt kun je ook een eetlepel appelstroop toevoegen bij de mosterd op de boterhammen
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491769
Homepage ID
2382161
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht