Bereidingswijze
Marineer de schouderkarbonades minimaal 30 minuten.
Kook de aardappelen in water met het bouillonblokje in 20 minuten gaar. Giet ze af en stoom ze droog in de pan.
Snij ondertussen de gemarineerde karbonades in reepjes en bak ze in de olie zachtjes 10 minuten. Voeg de prei toe en bak de prei mee, totdat deze zacht is. Stamp de aardappelen met de room en de boter tot een puree en meng er de stukjes schouderkarbonade met de prei doorheen. Breng op smaak met de light sojasaus en wat draaitjes uit de pepermolen.
Serveer de stamppot op voorverwarmde borden en garneer met de gefrituurde uitjes en voor wat pit eventueel enkele ringetjes rode peper of wat extra sambal.
Kook de aardappelen in water met het bouillonblokje in 20 minuten gaar. Giet ze af en stoom ze droog in de pan.
Snij ondertussen de gemarineerde karbonades in reepjes en bak ze in de olie zachtjes 10 minuten. Voeg de prei toe en bak de prei mee, totdat deze zacht is. Stamp de aardappelen met de room en de boter tot een puree en meng er de stukjes schouderkarbonade met de prei doorheen. Breng op smaak met de light sojasaus en wat draaitjes uit de pepermolen.
Serveer de stamppot op voorverwarmde borden en garneer met de gefrituurde uitjes en voor wat pit eventueel enkele ringetjes rode peper of wat extra sambal.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een preistamppot hoort niet echt bij de Indische keuken, maar alle toegevoegde ingrediënten , die wel typerend voor Indische gerechten zijn, combineren uiterst smaakvol bij dit Hollandse gerecht . De gemarineerde karbonades geven dit gerecht een licht zoet - pittige smaak.
Ik vond dit gerecht hier indische-preistamp-met-ketjapspeklapjes
maar heb het gerecht volgens mijn bereidingswijze en naar eigen smaak aangepast.
Ik vond dit gerecht hier indische-preistamp-met-ketjapspeklapjes
maar heb het gerecht volgens mijn bereidingswijze en naar eigen smaak aangepast.
Ingrediënten
VOOR DE MARINADE
1 tl sambal oelek
1 teentje knoflook, fijngehakt
½ tl gemberpoeder
½ tl korianderpoeder
200 gr schouderkarbonade eventueel bot weggesneden
1 el zonnebloemolie
450 kruimige aardappelen geschild in stukken
1/2 blokje groentebouillon met minder zout
1el zonnebloemolie
500 gr prei in halve ringen
25 ml kookroom
klein klontje ongezouten roomboter
25 gr gefrituurde uitjes
½ rode peper in ringetjes ( optie)
peper uit de molen
2 el sojasaus light
1 tl sambal oelek
1 teentje knoflook, fijngehakt
½ tl gemberpoeder
½ tl korianderpoeder
200 gr schouderkarbonade eventueel bot weggesneden
1 el zonnebloemolie
450 kruimige aardappelen geschild in stukken
1/2 blokje groentebouillon met minder zout
1el zonnebloemolie
500 gr prei in halve ringen
25 ml kookroom
klein klontje ongezouten roomboter
25 gr gefrituurde uitjes
½ rode peper in ringetjes ( optie)
peper uit de molen
2 el sojasaus light
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank mes, wok, pan, pureestamper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491763
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht