Bereidingswijze
Maak de marinade en leg er de varkenshaas in. Dek de schaal af en zet voor enkele uren koel.
Haal het haasje een half uurtje voordat je het gaat bereiden uit de koelkast. Laat de marinade uitdruipen , maar vang de marinade wel op.
Leg het haasje in een dun ingewreven ovenschaaltje , verwarm de oven voor op 180 graden en zet de schaal circa 25 minuten in de oven. Keer het haasje halverwege de baktijd om. Wrijf het haasje de laatste paar minuten in met de laatste eetlepel honing.
Kook ondertussen de marinade zachtjes, zodat deze kan indikken tot een dik stroperige saus. Neem het haasje uit de ovenschaal. Snij de haas in plakjes. Schenk de saus over het haasje en garneer het met de schuin gesneden bosui ringetjes.
Haal het haasje een half uurtje voordat je het gaat bereiden uit de koelkast. Laat de marinade uitdruipen , maar vang de marinade wel op.
Leg het haasje in een dun ingewreven ovenschaaltje , verwarm de oven voor op 180 graden en zet de schaal circa 25 minuten in de oven. Keer het haasje halverwege de baktijd om. Wrijf het haasje de laatste paar minuten in met de laatste eetlepel honing.
Kook ondertussen de marinade zachtjes, zodat deze kan indikken tot een dik stroperige saus. Neem het haasje uit de ovenschaal. Snij de haas in plakjes. Schenk de saus over het haasje en garneer het met de schuin gesneden bosui ringetjes.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gemarineerd gerechtje oogt luxe, is heel eenvoudig te maken en smaakt ontzettend goed. Wel even rekening houden met marinadetijd. Doe dat alvast in de ochtenduren. Hoe langer in de marinade, des te smaakvoller. Gebruik het bij het diner, of snij het haasje in blokjes en serveer het als smakelijk borrelhapje. Ik serveerde het als hoofdgerecht met ovenfrietjes en Gezonde-gemengde-groente-uit-de-wok-met
Ingrediënten
1 varkenshaas van ca. 300 gram
VOOR DE MARINADE
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels sojasaus
2eetlepels honing ( + 1 extra) ( Ik had agave siroop)
½ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel korianderpoeder
½ theelepel uienpoeder
½ theelepel gemberpoeder
1 eetlepel sesamzaadjes
1 bosuitje voor garnering
VOOR DE GARNERING
1 bosuitje in schuine ringetjes gesneden.
VOOR DE MARINADE
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels sojasaus
2eetlepels honing ( + 1 extra) ( Ik had agave siroop)
½ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel korianderpoeder
½ theelepel uienpoeder
½ theelepel gemberpoeder
1 eetlepel sesamzaadjes
1 bosuitje voor garnering
VOOR DE GARNERING
1 bosuitje in schuine ringetjes gesneden.
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes, schaal, ovenschaal
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1491759
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Lovemyfood.nl eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht