Bereidingswijze
Verhit de olie in een wok of hapjespan.
Bak hierin het gehakt rul en lichtbruin. Bak de ui en de knoflook en het kerriepoeder even mee. Maak het gehakt op smaak met peper en zout.
Voeg beetje bij beetje de gesneden spitskool toe aan het gehakt.
Bak de spitskool samen met het gehakt – steeds omscheppend – plm. 8 minuten (afhankelijk van de dikte van de kool). De kool moet knapperig blijven.
Maak de gehakt/koolmassa op smaak met sambal, ketjap en chilisaus.
Doe de spitskool/gehaktmassa onderin een ovenschaal.
Aardappelpuree:
Kook de aardappelen gaar in water met zout.
Giet de aardappelen af en laat ze goed droogstomen.
Maak met behulp van een aardappelstamper en onder toevoeging van de melk en de roomboter hiervan een lekkere smeuïge puree.
Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Verdeel de aardappelpuree over de spitskool.
Meng het paneermeel met de kaas en strooi dit over de puree.
Zet de schaal plm. 25 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en een goudbruine kleur heeft gekregen.
Bak hierin het gehakt rul en lichtbruin. Bak de ui en de knoflook en het kerriepoeder even mee. Maak het gehakt op smaak met peper en zout.
Voeg beetje bij beetje de gesneden spitskool toe aan het gehakt.
Bak de spitskool samen met het gehakt – steeds omscheppend – plm. 8 minuten (afhankelijk van de dikte van de kool). De kool moet knapperig blijven.
Maak de gehakt/koolmassa op smaak met sambal, ketjap en chilisaus.
Doe de spitskool/gehaktmassa onderin een ovenschaal.
Aardappelpuree:
Kook de aardappelen gaar in water met zout.
Giet de aardappelen af en laat ze goed droogstomen.
Maak met behulp van een aardappelstamper en onder toevoeging van de melk en de roomboter hiervan een lekkere smeuïge puree.
Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Verdeel de aardappelpuree over de spitskool.
Meng het paneermeel met de kaas en strooi dit over de puree.
Zet de schaal plm. 25 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en een goudbruine kleur heeft gekregen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het gehakt wordt hier samen met de spitskool gebakken en lekker gekruid met sambal, ketjap en chilisaus. Bovenop een laagje aardappelpuree en dan in de oven.
Ingrediënten
2 eetlepels zonnebloemolie
350 gram rundergehakt
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
½ spitskool (plm. 400 gram), in smalle reepjes gesneden
1 theelepel sambal badjak
Peper, zout
1 eetlepel ketjap manis (zoete dikke ketjap)
1 eetlepel chilisaus
Aardappelpuree:
Plm. 400 gram kruimige aardappelen
1 dl melk
20 gram roomboter
zout, versgemalen peper en nootmuskaat
Plm. 50 gram geraspte belegen kaas
2 eetlepels (grof) paneermeel (Panko)
350 gram rundergehakt
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
½ spitskool (plm. 400 gram), in smalle reepjes gesneden
1 theelepel sambal badjak
Peper, zout
1 eetlepel ketjap manis (zoete dikke ketjap)
1 eetlepel chilisaus
Aardappelpuree:
Plm. 400 gram kruimige aardappelen
1 dl melk
20 gram roomboter
zout, versgemalen peper en nootmuskaat
Plm. 50 gram geraspte belegen kaas
2 eetlepels (grof) paneermeel (Panko)
Hulpmiddelen & keukengerei
Hapjespan of grote koekenpan
pan voor de aardappelpuree
aardappelstamper
ovenschaal
pan voor de aardappelpuree
aardappelstamper
ovenschaal
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1491753
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Histaminevrij