Garnalen Saganaki

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/23/2022 - 15:05
Bereidingswijze
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan, dep intussen de garnalen goed droog.
Breng de garnalen op smaak met peper en zout en bak op halfhoog vuur totdat ze gaar zijn.
Voeg een scheut ouzo toe aan de pan en flambeer de garnalen.
Haal de garnalen uit de pan en zet opzij.
Fruit in nog een beetje olie de ui, knoflook en paprika aan. Voeg de paprikapoeder en peterselie toe. Wanneer de ui glazig is voeg je de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 10 minuten pruttelen.
Voeg vervolgens de garnalen weer aan de pan toe en dien op, zodra de garnalen heet zijn, met verse peterselie, feta en citroen
Afbeelding
Garnalen Saganaki
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Saganaki betekent gewoon de bereidingswijze, een saganaki pan. Maar je kunt het gerecht ook gewoon in een normale koekenpan bereiden.
Ingrediƫnten
450 gram grote garnalen
scheutje ouzo
1 blik tomatenblokjes
1 rode ui, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes gesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 tl paprikapoeder
1 el peterselie
100 gram feta
peper en zout
verse peterselie
citroen
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491745
Homepage ID
2186383
Teller
0
Bron
claudnine
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jcmpolman