Bereidingswijze
-Bestrooi het rundergehakt met gekruid zout en peper.
- hak de champignons in een keukenmachine fijn en voeg toe aan het gekruid rundvlees en meng licht maar grondig. Vorm in vier burgers
-Verhit in een grote koekenpan 2 eetlepels boter op middelhoog vuur. Voeg hamburgers toe; bak 6-8 minuten aan elke kant, bedruip met boter, tot een thermometer 160° aangeeft.
-Haal van het vuur en hou warm. Verwarm de broodjes en voeg de hamburger toe
- Bestrijk elk met 1 theelepel boter.
Serveer met toppings naar Uw keuze
- hak de champignons in een keukenmachine fijn en voeg toe aan het gekruid rundvlees en meng licht maar grondig. Vorm in vier burgers
-Verhit in een grote koekenpan 2 eetlepels boter op middelhoog vuur. Voeg hamburgers toe; bak 6-8 minuten aan elke kant, bedruip met boter, tot een thermometer 160° aangeeft.
-Haal van het vuur en hou warm. Verwarm de broodjes en voeg de hamburger toe
- Bestrijk elk met 1 theelepel boter.
Serveer met toppings naar Uw keuze
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze boterhamburgers zijn te vinden in de populaire restaurants in de hele staat Wisconsin.
Ingrediënten
1/2 kg mager rundergehakt
1/2 theelepel gekruid zout
1/2 theelepel peper
250 g verse champignons
2 eetlepels plus 4 theelepels boter, verdeeld
4 hamburgerbroodjes
Optionele toppings: plakjes tomaat, slablaadjes, plakjes augurk, ketchup en mosterd
1/2 theelepel gekruid zout
1/2 theelepel peper
250 g verse champignons
2 eetlepels plus 4 theelepels boter, verdeeld
4 hamburgerbroodjes
Optionele toppings: plakjes tomaat, slablaadjes, plakjes augurk, ketchup en mosterd
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491737
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
American Recipes
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht