Bereidingswijze
- Verwarm olie en boter in een braadpan en doe de poulet erin. Strooi peper en zout erover en voeg de kruiden toe, bak de poulet rondom bruin.
- Voeg de gesnipperde ui toe en laat deze enkele minuutjes meestoven.
- Doe het bier, port en azijn erbij en laat dit aan de kook komen.
- Voeg dan de (hete) bouillon toe en laat het geheel op een klein pitje ongeveer 1 ½ tot 2 uur zachtjes gaar stoven.
- Een kwartiertje voor het einde voeg je de rozijnen en de mosterd toe en schep dit alles goed door elkaar. Indien nodig de saus nog even een beetje binden.
- Serveer de stoverij in kleine pannetjes of schaaltjes en strooi er een beetje geschaafde amandelen overheen.
- Je kunt er ook nog een beetje lente ui overheen strooien.
- Voeg de gesnipperde ui toe en laat deze enkele minuutjes meestoven.
- Doe het bier, port en azijn erbij en laat dit aan de kook komen.
- Voeg dan de (hete) bouillon toe en laat het geheel op een klein pitje ongeveer 1 ½ tot 2 uur zachtjes gaar stoven.
- Een kwartiertje voor het einde voeg je de rozijnen en de mosterd toe en schep dit alles goed door elkaar. Indien nodig de saus nog even een beetje binden.
- Serveer de stoverij in kleine pannetjes of schaaltjes en strooi er een beetje geschaafde amandelen overheen.
- Je kunt er ook nog een beetje lente ui overheen strooien.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke wild zwijnstoverij aten wij toen we na een stevige winterse wandeling (toen het nog kon) aanschoven bij boscafé/berghut "t Hijgend Hert" in Vijlen.
Met als basis de ingrediënten die op de menukaart stonden en met de aanvulling van mijn eigen creativiteit is deze heerlijke stoofpot ontstaan.
TIP: Je kunt hier niet enkel wildzwijnpoulet voor gebruiken maar ook gemengd wild.
Met als basis de ingrediënten die op de menukaart stonden en met de aanvulling van mijn eigen creativiteit is deze heerlijke stoofpot ontstaan.
TIP: Je kunt hier niet enkel wildzwijnpoulet voor gebruiken maar ook gemengd wild.
Ingrediënten
- 600 gram wild zwijnspoulet
- 1 blaadje laurier
- 2 kruidnagels
- 3 (geplette) jeneverbessen
- takje tijm
- ½ tl piment
- peper en zout
- 1 ui
- 1 flesje Bruin Bier (Hert)
- 1 scheutje rode port
- 1 el dragon azijn
- 400 ml wildfond/bouillon (of runderbouillon)
- 50 gram (gewelde) rozijnen
- 1 el mosterd
- olie, boter
- voor de garnering; geschaafde amandelen en lente ui
- 1 blaadje laurier
- 2 kruidnagels
- 3 (geplette) jeneverbessen
- takje tijm
- ½ tl piment
- peper en zout
- 1 ui
- 1 flesje Bruin Bier (Hert)
- 1 scheutje rode port
- 1 el dragon azijn
- 400 ml wildfond/bouillon (of runderbouillon)
- 50 gram (gewelde) rozijnen
- 1 el mosterd
- olie, boter
- voor de garnering; geschaafde amandelen en lente ui
Leuke tips
Lekker met zelfgemaakte frieten en appelmoes of aardappelkroketjes en rode kool
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Streekgerecht
Recept ID
1491731
Homepage ID
2066044
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht