Varkensstoofpot met banaan.....

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/21/2022 - 19:25
Bereidingswijze
ZET DE RÖMERTOPF MINIMAAL 20 MINUTEN IN KOUD WATER.

Verhit de olie in een pan en bak de blokjes vlees snel bruin. Haal ze uit de pan . Met de paprika, tomaat , ui, kerrie, ananas en het sap, ketjap , peper en zout naar smaak vermengen en in de onderschaal van de Römertopf overdoen.

Leg er de bovenschaal bovenop en zet op het rooster in het midden van de KOUDE oven.

Stel de oven in op 200-220 graden en laat het vlees in circa uur gaar stoven. Pel ondertussen de bananen en snij ze in stukken van 4 cm. Voeg de stukken banaan 10 minuten vóór het verstrijken van de stooftijd toe.

Maak met de maizena en wat water een papje . Schenk het kookvocht voorzichtig uit de Römertopf in en pannetje. Roer er de maizena door en laat op matig vuur binden. Roer de saus door het gerecht en serveer meteen.

Lekker met rijst.
Afbeelding
Varkensstoofpot met banaan.....
Varkensstoofpot met banaan.....
Varkensstoofpot met banaan.....
Varkensstoofpot met banaan.....
Varkensstoofpot met banaan.....
Varkensstoofpot met banaan.....
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hier in huize is de Römertopf weer in ere hersteld. Onderstaand gerecht is het lievelingsgerecht van onze zoon en dochter( uit de tijd, dat ze nog thuis woonden, maakte ik dat geregeld op een zondag) En ja het is even wat snijwerk aan groente, dat je in de ochtend al kan doen, maar als de schotel de oven in gaat heb je er geen omkijken meer naar.
Boordevol verschillende smaakvolle groente met kip en lekker slank.Bonte-goulash-uit-de-romertopfDusdoende trok ik het boekje : Römertopf nieuwe stijl van de vorige eeuw uit de boekenkast en ben eens uitgebreid gaan snuffelen. Naast traditionele gerechten, zoals, vis, vlees en groente , biedt dit boekje ook een aantal verrassende stoofgerechten van internationale allure. Zó komen we de winter wel lekker door. 
Ingrediënten

600 gram hamlappen in hapklare stukken
1 groene paprika in blokjes
500 gram tomaten gepeld zaad verwijderd en in reepjes gesneden
4 schijven ananas in stukjes
3 uien gehalveerd in dunne plakjes
1 el ketjap
500 gram bananen in stukken van circa 3 à 4 cm
1/2 el kerriepoeder
2 el maizena
peper en zout naar smaak
2 el olie
Hulpmiddelen & keukengerei
Römertopf, snijplank en mes
Leuke tips
Lekker met rijst.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491715
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Kookboekje Römertopf nieuwe stijl. Eigen tekst en foto's
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47