Açorda ( Portugese vissoep)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/21/2022 - 15:29
Bereidingswijze
1 Als je brood nog niet volledig droog is, breek het dan in stukken, spreid ze uit over een bakplaat en stop ze in een voorverwarmde oven op 150°C.
2 Maak ondertussen een grove pasta van de koriander, look en zout in de vijzel.
3 Breng het water of de bouillon aan de kook en pocheer de scampi in.
4 Wel het oude brood in het warme kookvocht. Na twee minuten roer je er de kruidenpasta, olijfolie en peper en zout naar smaak door. Lepel in mooie kommen, werk af met wat druppeltjes olie.
Afbeelding
Açorda ( Portugese vissoep)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Portugese vissoep, is niet alleen super lekker , maar ook makkelijk om te bereiden 
Ingrediënten
500 g oud brood (stokbrood of focaccia)
16 scampi's of gamba
4 knoflook teentjes
1 bussel koreander
1 takje munt
1 L visbouillon
4 el olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Portugees
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1491713
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester