Bereidingswijze
Warme salade :
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Schil alle groenten en snijd ze in min of meer gelijke stukken. Leg ze in een ovenschaal, bedruppel met olijfolie en voeg de salie toe. Kruid met peper en zout en hussel alles goed onder elkaar.
-Halveer de bol look en leg tussen de groenten.
-Zet de schaal 40 minuten in de oven. Schep regelmatig om.
Yoghurtdressing :
-Meng alle ingrediënten voor de dressing; volle yoghurt, basilicum, bieslook, limoensap en witte wijnazijn. Kruid met peper en zout.
Saté :
-Bak de kipsaté in boter goudbruin en gaar.
Croutons :
-Snijd het brood in blokjes en bak ze in boter goudbruin. Kruid met peper en zout.
Afwerking :
Schep de warme groentesalade op de borden. Leg er een kipsaté op en bestrooi met de croutons en de noten.
Geef er de yoghurtdressing bij. Werk af met wat extra munt.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Schil alle groenten en snijd ze in min of meer gelijke stukken. Leg ze in een ovenschaal, bedruppel met olijfolie en voeg de salie toe. Kruid met peper en zout en hussel alles goed onder elkaar.
-Halveer de bol look en leg tussen de groenten.
-Zet de schaal 40 minuten in de oven. Schep regelmatig om.
Yoghurtdressing :
-Meng alle ingrediënten voor de dressing; volle yoghurt, basilicum, bieslook, limoensap en witte wijnazijn. Kruid met peper en zout.
Saté :
-Bak de kipsaté in boter goudbruin en gaar.
Croutons :
-Snijd het brood in blokjes en bak ze in boter goudbruin. Kruid met peper en zout.
Afwerking :
Schep de warme groentesalade op de borden. Leg er een kipsaté op en bestrooi met de croutons en de noten.
Geef er de yoghurtdressing bij. Werk af met wat extra munt.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze groentesalade met kipsatés houdt je warm tijdens de koudere dagen
Ingrediënten
2 wortelen
2 pastinaken
4 aardperen
1 bol knoflook
3 el salie
40 g walnoten (grofgehakt)
2 sneden bruin brood
4 kipsatés
boter
olijfolie
peper
zout
Voor de dressing:
200 ml yoghurt
2 el fijngehakte basilicum
2 el fijngehakte bieslook
2 el limoensap
1 el witte wijnazijn
2 pastinaken
4 aardperen
1 bol knoflook
3 el salie
40 g walnoten (grofgehakt)
2 sneden bruin brood
4 kipsatés
boter
olijfolie
peper
zout
Voor de dressing:
200 ml yoghurt
2 el fijngehakte basilicum
2 el fijngehakte bieslook
2 el limoensap
1 el witte wijnazijn
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491709
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht