Bereidingswijze
-Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en doe er de in stukken gesneden prei in. Laat 2 min. stoven.
-Bestrooi met de bloem en roer om.
-Voeg de kalfsfond en 600 ml water toe en doe er de in stukken gesneden bloemkool in.
-Dek af en laat 15 min. zachtjes koken.
-Mix zeer fijn en zeef de soep (indien gewenst).
-Meng de eidooiers en de room in een soepterrine en roer er de hete soep door.
Dien onmiddellijk op, bestrooi met een weinig peterselie of kervelplukjes. Als garnituur kan u heel kleine gekookte bloemkoolroosjes apart houden.
-Bestrooi met de bloem en roer om.
-Voeg de kalfsfond en 600 ml water toe en doe er de in stukken gesneden bloemkool in.
-Dek af en laat 15 min. zachtjes koken.
-Mix zeer fijn en zeef de soep (indien gewenst).
-Meng de eidooiers en de room in een soepterrine en roer er de hete soep door.
Dien onmiddellijk op, bestrooi met een weinig peterselie of kervelplukjes. Als garnituur kan u heel kleine gekookte bloemkoolroosjes apart houden.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
De lievelingssoep van de maîtresse van Lodewijk XV
Ingrediënten
1 bloemkool
2 preiwitten
2 eidooiers
40 cl kalfsfond (bokaal)
15 cl room
1.5 eetl. bloem
1 el boter
2 preiwitten
2 eidooiers
40 cl kalfsfond (bokaal)
15 cl room
1.5 eetl. bloem
1 el boter
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1491705
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch