Bereidingswijze
- Snij de wittekool in reepjes en dan in kleinere stukjes.
- Schil de appel, snij in blokjes en besprenkel met het citroensap.
- Snipper de uien fijn.
-Verhit de olijfolie en bak de uien glazig. Voeg de mosterd en kerrie toe en roer goed onder.
-Voeg de wittekool toe en roerbak gedurende 4 min.
-Giet er 2 dl water over en voeg de sojasaus en de blokjes appel toe. Laat 15 min. afgedekt sudderen.
-Roer af en toe tot de kool zacht geworden is.
- Kruid naar smaak met peper en zout.
- Schil de appel, snij in blokjes en besprenkel met het citroensap.
- Snipper de uien fijn.
-Verhit de olijfolie en bak de uien glazig. Voeg de mosterd en kerrie toe en roer goed onder.
-Voeg de wittekool toe en roerbak gedurende 4 min.
-Giet er 2 dl water over en voeg de sojasaus en de blokjes appel toe. Laat 15 min. afgedekt sudderen.
-Roer af en toe tot de kool zacht geworden is.
- Kruid naar smaak met peper en zout.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
gestoofde kool is lekker en gezond
Ingrediënten
800 g wittekool
1 appel
1 citroenen alleen het sap
2 uien
1 el mosterd op traditionele wijze
3 el olijfolie
2 el sojasaus
3 tl kerriepoeder
peper en zout
1 appel
1 citroenen alleen het sap
2 uien
1 el mosterd op traditionele wijze
3 el olijfolie
2 el sojasaus
3 tl kerriepoeder
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1491697
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch