Bereidingswijze
- Kook de boerenkool met de aardappelen gaar en giet ze af, laat ze eventjes uitdampen.
- Voeg boter, melk, mosterd, kruidenroomkaas, peper, zout en nootmuskaat toe en stamp alles fijn.
- Bak in een ander pannetje de spekreepjes met de gesnipperde uien en voeg dit daarna toe aan het geheel. Schep alles goed door elkaar.
- Doe alles in een ovenschaal en verdeel de in plakjes gesneden rookworst eroverheen.
- Strooi de kaas erover en zet de ovenschaal 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Als je een koude stamppot gebruikt (2e dag) laat de schaal dan 10-15 minuten langer in de oven staan of verwarm de stamppot eerst in de magnetron.
- Voeg boter, melk, mosterd, kruidenroomkaas, peper, zout en nootmuskaat toe en stamp alles fijn.
- Bak in een ander pannetje de spekreepjes met de gesnipperde uien en voeg dit daarna toe aan het geheel. Schep alles goed door elkaar.
- Doe alles in een ovenschaal en verdeel de in plakjes gesneden rookworst eroverheen.
- Strooi de kaas erover en zet de ovenschaal 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Als je een koude stamppot gebruikt (2e dag) laat de schaal dan 10-15 minuten langer in de oven staan of verwarm de stamppot eerst in de magnetron.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Boerenkoolstamppot komt bij ons elke winter regelmatig op tafel. Maar soms wil ik wel weer eens wat anders dan steeds dezelfde stamppot. Zo kwam ik op deze ovenschotel met nagenoeg dezelfde ingrediënten.
Ook is het makkelijk om een dubbele hoeveelheid stamppot voor 2 dagen te maken want dat gaat met dezelfde moeite. Je kunt dan ook heel makkelijk de 2e dag deze ovenschotel maken. Zo heb je tenminste nog een beetje variatie.
TIP: Je kunt in plaats van rookworst ook (gebakken) verse worst of knakworsten gebruiken.
Ook is het makkelijk om een dubbele hoeveelheid stamppot voor 2 dagen te maken want dat gaat met dezelfde moeite. Je kunt dan ook heel makkelijk de 2e dag deze ovenschotel maken. Zo heb je tenminste nog een beetje variatie.
TIP: Je kunt in plaats van rookworst ook (gebakken) verse worst of knakworsten gebruiken.
Ingrediënten
- 750 gram (kruimige) aardappelen
- 300 gram gesneden boerenkool
- 1 ui
- 150 gram gerookte spekreepjes
- 1 rookworst
- 100 gram geraspte kaas
- scheutje melk
- klontje boter
- 1 el mosterd
- 1 el (of meer) kruidenroomkaas
- peper, zout en nootmuskaat
- 300 gram gesneden boerenkool
- 1 ui
- 150 gram gerookte spekreepjes
- 1 rookworst
- 100 gram geraspte kaas
- scheutje melk
- klontje boter
- 1 el mosterd
- 1 el (of meer) kruidenroomkaas
- peper, zout en nootmuskaat
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1491693
Homepage ID
2066044
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij