Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de friet over. Besprenkel met 2 el olie en bak in 30 min. in de oven knapperig. Schep halverwege de baktijd om.
Snijd intussen de Hollandse roerbakmix in kleinere stukken van ca. 1 cm. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de helft van de roerbakmix 4-5 min. Schep er het hacheevlees door. Doe het deksel op de pan en verwarm 10 min. op laag vuur.
Kook intussen de rest van de roerbakmix in 3 min. beetgaar. Meng de bloem, kerrie en 125 ml water met een garde tot een glad mengsel. Giet de groenten af en laat uitlekken.
Breng in dezelfde pan de azijn tegen de kook aan. Voeg de suiker toe en laat al roerend oplossen. Voeg het bloemmengsel toe, roer met de garde glad en kook 2 min. door. Schep er de groente door en breng op smaak.
Snijd de peterselie fijn. Verdeel de friet over 4 borden. Schep er het hacheevlees met de groenten en piccalilly op. Garneer met de peterselie.
Snijd intussen de Hollandse roerbakmix in kleinere stukken van ca. 1 cm. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de helft van de roerbakmix 4-5 min. Schep er het hacheevlees door. Doe het deksel op de pan en verwarm 10 min. op laag vuur.
Kook intussen de rest van de roerbakmix in 3 min. beetgaar. Meng de bloem, kerrie en 125 ml water met een garde tot een glad mengsel. Giet de groenten af en laat uitlekken.
Breng in dezelfde pan de azijn tegen de kook aan. Voeg de suiker toe en laat al roerend oplossen. Voeg het bloemmengsel toe, roer met de garde glad en kook 2 min. door. Schep er de groente door en breng op smaak.
Snijd de peterselie fijn. Verdeel de friet over 4 borden. Schep er het hacheevlees met de groenten en piccalilly op. Garneer met de peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Patatdag! Een mooi begin van het weekend: patatje stoof.
Ingrediënten
1 kg Franse frietjes (koeling)
4 el zonnebloemolie
800 g Hollandse roerbakmix (2 zakken à 400 g)
600 g hacheevlees (Food by Four, 2 pakken à 300 g)
50 g bloem
1 el kerrie
250 ml wittewijnazijn
50 g suiker
7.5 g platte peterselie (bakje à 15 g)
4 el zonnebloemolie
800 g Hollandse roerbakmix (2 zakken à 400 g)
600 g hacheevlees (Food by Four, 2 pakken à 300 g)
50 g bloem
1 el kerrie
250 ml wittewijnazijn
50 g suiker
7.5 g platte peterselie (bakje à 15 g)
Hulpmiddelen & keukengerei
1 bakpapier
Leuke tips
Tip! lekker met (zelfgemaakte) romige-mayonaise
Video URL
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491689
Homepage ID
2796575
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht