Thaise kippensoep met mie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/20/2022 - 13:55
Bereidingswijze
Halveer de rode peper uit het bamipakket in de lengte, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil.
Doe het kipgehakt in een kom. Voeg de rode peper, limoenrasp en 2 tl Thaise gele curry toe. Meng goed en rol van het gehakt ca. 30 balletjes ter grootte van een walnoot.
Verhit 2 el zonnebloemolie in een soeppan en fruit de rest van de Thaise gele curry 1 min. Voeg de rest van het bamipakket toe en bak 3 min. Schenk er de kokosmelk en 800 ml kokend water bij. Verkruimel er het bouillonblokje boven en breng tegen de kook aan.
Voeg de balletjes en mienestjes toe. Roer voorzichtig door en kook in 9 min. op laag vuur gaar. Voeg na 6 min. de sugarsnaps toe en kook 3 min. mee. Halveer de limoen, pers de vrucht uit boven de soep en roer door. Verdeel de soep over 4 kommen.
Afbeelding
Thaise kippensoep met mie
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Maak zelf eens Thaise kippensoep. Een goedgevulde soep met mie.
Ingrediƫnten
450 g bamipakket
1 limoen
350 g kipgehakt
70 g Thaise gele curry
2 el zonnebloemolie
400 ml kokosmelk
1 kippenbouillonblokje
4 original mienestjes (pak Ć  500 g)
250 g sugarsnaps
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491685
Homepage ID
2796575
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
jumbosupermarkten