Spinaziesoep met hartige wentelteefjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/20/2022 - 13:50
Bereidingswijze
Breng 1 L water aan de kook. Houd 1 bosuitje apart en snijd de rest in stukken van 4 cm. Verhit 2 el olie in een soeppan en bak de bosui 5 min. Snijd intussen de knoflook fijn. Voeg na 5 min. de knoflook toe aan de bosui en bak 1 min. mee. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Schenk er het kokende water bij en voeg het bouillonblokje toe. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.
Klop intussen de eieren met 150 ml slagroom in een diep bord los. Rasp de kaas fijn en roer door het ei-roommengsel. Breng op smaak. Snijd elke baguette in 4 lange schuine repen. Verhit 1 el olie in een ruime koekenpan. Wentel 4 sneetjes brood door het eimengsel en bak in 6 min. rondom knapperig. Maak er zo nog 4.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak. Snijd het apart gehouden bosuitje in zo dun mogelijke schuine ringetjes. Verdeel de soep over 4 kommen en besprenkel met de rest van de slagroom. Garneer de soep met de ringetjes bosui en serveer met de hartige wentelteefjes.
Afbeelding
Spinaziesoep met hartige wentelteefjes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heb je al eens hartige wentelteefjes gegeten? Ontdek ze in dit recept.
Ingrediƫnten
1 bos bosuitjes
4 el olijfolie
2 tenen knoflook
400 g gewassen spinazie
1 groentebouillonblokje
200 ml houdbare slagroom
80 g Parmezaanse kaas
2 volkorenbaguettes (pak)
2 eieren
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491683
Homepage ID
2796575
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
jumbosupermarkten