Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 ?C. Snijd de uien in halve ringen. Verhit 2 el olie in een pan. Bak het paprikapoeder met de ui 5 min. op middelhoog vuur. Snijd intussen de kip in blokjes van 2 cm voeg toe en bak rondom aan. Voeg 2 el bloem toe en bak 1 min. mee.
Snijd intussen de tomaten in blokjes van 2 cm. Schep de tomaten met de pompoenblokjes door de kip met ui. Voeg 200 ml water toe en breng tegen de kook aan. Doe het deksel op de pan en stoof 15 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.
Giet intussen de maïs af en doe in een hoge beker. Splits de eieren en voeg het eigeel toe aan de maïs. Breng op smaak en maal fijn met een staafmixer fijn. Klop het eiwit in een schone kom stijf. Schenk de fijngemalen maïs er via de rand bij en schep luchtig door elkaar.
Breng de stoof op smaak en verdeel over een ovenschaal. Schep er het maïsmengsel op en bak 15-20 min. in de oven. Klop intussen de azijn met 3 el olie tot een dressing en breng op smaak. Haal de kipschotel uit de oven. Verdeel de sla over een schaal, besprenkel met de dressing en serveer bij de kipschotel.
Snijd intussen de tomaten in blokjes van 2 cm. Schep de tomaten met de pompoenblokjes door de kip met ui. Voeg 200 ml water toe en breng tegen de kook aan. Doe het deksel op de pan en stoof 15 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.
Giet intussen de maïs af en doe in een hoge beker. Splits de eieren en voeg het eigeel toe aan de maïs. Breng op smaak en maal fijn met een staafmixer fijn. Klop het eiwit in een schone kom stijf. Schenk de fijngemalen maïs er via de rand bij en schep luchtig door elkaar.
Breng de stoof op smaak en verdeel over een ovenschaal. Schep er het maïsmengsel op en bak 15-20 min. in de oven. Klop intussen de azijn met 3 el olie tot een dressing en breng op smaak. Haal de kipschotel uit de oven. Verdeel de sla over een schaal, besprenkel met de dressing en serveer bij de kipschotel.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ken je deze ovenschotel al? Je maakt zelf een knapperig korstje van mais.
Ingrediënten
4 uien
5 el olijfolie
2 tl gerookte paprikapoeder
350 g kipdijfilets
2 el tarwebloem
500 g trostomaten
400 g pompoenblokjes (koeling)
600 g maïs (2 blikken à 300 g)
3 eieren
75 g jonge bladsla & veldsla melange
1 el azijn
5 el olijfolie
2 tl gerookte paprikapoeder
350 g kipdijfilets
2 el tarwebloem
500 g trostomaten
400 g pompoenblokjes (koeling)
600 g maïs (2 blikken à 300 g)
3 eieren
75 g jonge bladsla & veldsla melange
1 el azijn
Hulpmiddelen & keukengerei
1 ovenschaal (20 x 30 cm)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491679
Homepage ID
2796575
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht