Bereidingswijze
Breng een pan met water aan de kook voor de aardappelen. Halveer de struikjes witlof in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de struikjes in parten. Verhit in een hapjespan 50 g boter en roerbak het witlof op middelhoog vuur 2 min. Voeg de honing toe en karamelliseer op hoog vuur 5 min. tot het witlof beetgaar is. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
Kook de aardappelen in 15-20 min. Snijd intussen de zalm in 4 porties en bestrooi de zalmfilets met (versgemalen) peper. Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de zalmfilets in 4-6 min. op de huid krokant. Keer de zalm en bak in nog 1 min. rosé of naar wens net gaar.
Hak intussen de dille fijn en meng de helft met de crème fraîche. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen grof met de pureestamper en de rest van de crème fraîche. Voeg zo nodig wat kookvocht toe. Schep er het gekaramelliseerde witlof door. Verdeel de stamppot over 4 borden en leg er de zalmfilet op. Garneer met de rest van de dille. Serveer met de dille-crème fraîche saus.
Kook de aardappelen in 15-20 min. Snijd intussen de zalm in 4 porties en bestrooi de zalmfilets met (versgemalen) peper. Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de zalmfilets in 4-6 min. op de huid krokant. Keer de zalm en bak in nog 1 min. rosé of naar wens net gaar.
Hak intussen de dille fijn en meng de helft met de crème fraîche. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen grof met de pureestamper en de rest van de crème fraîche. Voeg zo nodig wat kookvocht toe. Schep er het gekaramelliseerde witlof door. Verdeel de stamppot over 4 borden en leg er de zalmfilet op. Garneer met de rest van de dille. Serveer met de dille-crème fraîche saus.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Witlof en zalm vormen een geweldig duo. Zo ook in deze verrassende stamppot.
Ingrediënten
500 g witlof
75 g boter
2 el honing
1 kg kruimige- stamppotaardappelen
600 g zalmfilet met huid
15 g verse dille
125 g crème fraîche
75 g boter
2 el honing
1 kg kruimige- stamppotaardappelen
600 g zalmfilet met huid
15 g verse dille
125 g crème fraîche
Hulpmiddelen & keukengerei
1 pureestamper
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491677
Homepage ID
2796575
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht