Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Breng 1 L water aan de kook. Doe de bloemkoolrijst in de zeef, schenk er het kokende water over en laat uitlekken.
Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten, snijd fijn en doe in een ruime kom. Snijd de komkommer in kleine blokjes en voeg toe. Snijd de bosuitjes in ringetjes en voeg toe. Boen de limoen schoon en rasp er de groene schil over.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd 1 helft in kleine blokjes en voeg toe aan de kom. Snijd de andere helft in grove stukken en doe in de hoge maatbeker. Halveer de limoen en pers uit boven de hoge beker. Voeg 3 el water toe en pureer met de staafmixer tot een dressing.
Schep de bloemkoolrijst met de dressing door de rode peper, komkommer, bosui en mango.
Verdeel de tortilla's over de 2 bakplaten (of 1 bakplaat en 1 rooster) en bestrijk met de olie. Prik met een vork of mesje gaatjes in de tortilla's (anders bollen ze op in de oven). Bak de tortilla's in 5 min. knapperig in de voorverwarmde oven.
Halveer intussen de avocado's, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado's in de lengte in dunne plakjes.
Verdeel de krokante tortilla's over 4 borden. Verdeel steeds een halve avocado over 3 tortilla's en schep op elke tortilla een flinke lepel salade. Serveer er de rest van de salade apart bij.
Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten, snijd fijn en doe in een ruime kom. Snijd de komkommer in kleine blokjes en voeg toe. Snijd de bosuitjes in ringetjes en voeg toe. Boen de limoen schoon en rasp er de groene schil over.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd 1 helft in kleine blokjes en voeg toe aan de kom. Snijd de andere helft in grove stukken en doe in de hoge maatbeker. Halveer de limoen en pers uit boven de hoge beker. Voeg 3 el water toe en pureer met de staafmixer tot een dressing.
Schep de bloemkoolrijst met de dressing door de rode peper, komkommer, bosui en mango.
Verdeel de tortilla's over de 2 bakplaten (of 1 bakplaat en 1 rooster) en bestrijk met de olie. Prik met een vork of mesje gaatjes in de tortilla's (anders bollen ze op in de oven). Bak de tortilla's in 5 min. knapperig in de voorverwarmde oven.
Halveer intussen de avocado's, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado's in de lengte in dunne plakjes.
Verdeel de krokante tortilla's over 4 borden. Verdeel steeds een halve avocado over 3 tortilla's en schep op elke tortilla een flinke lepel salade. Serveer er de rest van de salade apart bij.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vandaag gaan we voor mini-tortilla's met een heerlijke vegetarische vulling
Ingrediënten
1 rode peper
1 komkommer
2 bosuitjes
1 limoen
1 mango
12 mini-tortilla's volkoren
2 el zonnebloemolie
400 g bloemkoolrijst
2 avocado's
1 komkommer
2 bosuitjes
1 limoen
1 mango
12 mini-tortilla's volkoren
2 el zonnebloemolie
400 g bloemkoolrijst
2 avocado's
Hulpmiddelen & keukengerei
1 zeef
1 staafmixer met hoge maatbeker
1 rasp
2 bakplaten of 1 bakplaat en 1 rooster
1 staafmixer met hoge maatbeker
1 rasp
2 bakplaten of 1 bakplaat en 1 rooster
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491675
Homepage ID
2796575
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch