Bereidingswijze
-Doe de rijst in een fijne zeef en spoel goed af met koud water. Schud om water kwijt te raken. Opzij zetten.
-Doe de tomaat, jalapeno, knoflook, zout en peper in een keukenmachine. Verwerk gedurende 30 seconden of tot een gladde massa.
-Breng het mengsel over in een grote vloeibare maatbeker en voeg voldoende kippenbouillon en zet opzij
-Verhit olie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg rijst toe en kook en roer 2 minuten.
-Voeg tomatenpuree toe en kook en roer 1 minuut.
-Voeg het kippenbouillonmengsel toe en breng aan de kook. Roer, doe de deksel erop en zet het vuur laag. Kook gedurende 20 minuten.
-Haal van het vuur en laat 10 minuten afgedekt staan.
-Roer de koriander erdoor en serveer.
-Doe de tomaat, jalapeno, knoflook, zout en peper in een keukenmachine. Verwerk gedurende 30 seconden of tot een gladde massa.
-Breng het mengsel over in een grote vloeibare maatbeker en voeg voldoende kippenbouillon en zet opzij
-Verhit olie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg rijst toe en kook en roer 2 minuten.
-Voeg tomatenpuree toe en kook en roer 1 minuut.
-Voeg het kippenbouillonmengsel toe en breng aan de kook. Roer, doe de deksel erop en zet het vuur laag. Kook gedurende 20 minuten.
-Haal van het vuur en laat 10 minuten afgedekt staan.
-Roer de koriander erdoor en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Om te serveren bij Mexicaanse maaltijden. Het is heerlijk luchtig en heeft precies de juiste hoeveelheid tomaat, knoflook en jalapenosmaak. Zoveel lekkerder dan verpakte rijst.
Ingrediƫnten
300 g langkorrelige witte rijst
1 tomaat, klokhuis eruit gehaald en in blokjes gesneden
1 jalapeno, zonder zaadjes en grof gehakt
1 teen knoflook, grof gehakt
1,5 tl zout
1/4 tl peper
35 cl kippenbouillon
3 el extra vergine olijfolie
1,5 el tomatenpuree
2 el fijngehakte verse koriander
1 tomaat, klokhuis eruit gehaald en in blokjes gesneden
1 jalapeno, zonder zaadjes en grof gehakt
1 teen knoflook, grof gehakt
1,5 tl zout
1/4 tl peper
35 cl kippenbouillon
3 el extra vergine olijfolie
1,5 el tomatenpuree
2 el fijngehakte verse koriander
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1491663
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spicy southern kitchen
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch