Bereidingswijze
-Smelt boter op middelhoog vuur in een grote pan met antiaanbaklaag. Voeg ui en paprika toe en bak 5 minuten.
-Voeg knoflook toe en bak nog 1 minuut.
-Voeg chilipoeder, komijn, zout en peper toe. Roer en kook 30 seconden.
-Voeg bloem toe. Kook en roer 1 minuut.
-Roer langzaam de runderbouillon erdoor. Breng aan de kook en voeg dan de in blokjes gesneden chilipepers en tomaten toe. 2 minuten sudderen.
-Roer de maïs, pulled pork en zure room erdoor. Haal van het vuur en zet opzij.
-Verhit in een grote koekenpan een paar theelepels olie op middelhoog vuur. Voeg zoveel tortilla's toe als je kunt en kook ongeveer 30 tot 60 seconden per kant of tot ze goudbruin zijn. Verwijder naar een met keukenpapier beklede plaat en herhaal met de resterende tortilla's, voeg indien nodig meer olie toe.
-Verwarm de oven voor op 180° en vet een ovenschaal licht in.
-Leg 6 tortilla's op de bodem van de ovenschaal zodat de bodem volledig bedekt is.
-verdeel de helft van het pulled pork mengsel erover.
-bestrooi met de kaas.
-Herhaal de lagen (tortilla's, pulled pork en kaas) en eindig met een laatste laag tortilla's.
-Dek af met folie en bak 20 minuten. Strooi de resterende kaas erover.
-Bak onafgedekt gedurende 10 minuten. Laat 10 minuten afkoelen alvorens te serveren.
-Serveer met zure room, verse koriander en ingelegde jalapenos.
-Voeg knoflook toe en bak nog 1 minuut.
-Voeg chilipoeder, komijn, zout en peper toe. Roer en kook 30 seconden.
-Voeg bloem toe. Kook en roer 1 minuut.
-Roer langzaam de runderbouillon erdoor. Breng aan de kook en voeg dan de in blokjes gesneden chilipepers en tomaten toe. 2 minuten sudderen.
-Roer de maïs, pulled pork en zure room erdoor. Haal van het vuur en zet opzij.
-Verhit in een grote koekenpan een paar theelepels olie op middelhoog vuur. Voeg zoveel tortilla's toe als je kunt en kook ongeveer 30 tot 60 seconden per kant of tot ze goudbruin zijn. Verwijder naar een met keukenpapier beklede plaat en herhaal met de resterende tortilla's, voeg indien nodig meer olie toe.
-Verwarm de oven voor op 180° en vet een ovenschaal licht in.
-Leg 6 tortilla's op de bodem van de ovenschaal zodat de bodem volledig bedekt is.
-verdeel de helft van het pulled pork mengsel erover.
-bestrooi met de kaas.
-Herhaal de lagen (tortilla's, pulled pork en kaas) en eindig met een laatste laag tortilla's.
-Dek af met folie en bak 20 minuten. Strooi de resterende kaas erover.
-Bak onafgedekt gedurende 10 minuten. Laat 10 minuten afkoelen alvorens te serveren.
-Serveer met zure room, verse koriander en ingelegde jalapenos.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pulled Pork King Ranch, omvat laagjes maïstortilla's, een romig pulled pork-mengsel en kaas maken dit recept tot een echte winnaar. De klassieke Texas ovenschotel smaakte nog nooit zo goed.
Ingrediënten
5 eetlepels boter
200 g gesnipperde ui
1/2 rode paprika, in blokjes gesneden
1/2 groene paprika, in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, gehakt
2 theelepels chilipoeder
1,5 theelepels gemalen komijn
3/4 theelepel zout
1/2 theelepel peper
50 g bloem
1/2 L runderbouillon
100 g groene chilipepers in blokjes snijden
1 blik tomaten
1 blik maïs, uitgelekt
750 g pond pulled pork
250 g zure room
plantaardige olie
16 maïstortilla's
500 g geraspte Mexicaanse kaasmelange
Zure room, koriander, ingelegde jalapenos en Cholulu hete saus ( tabasco) om erbij te serveren
200 g gesnipperde ui
1/2 rode paprika, in blokjes gesneden
1/2 groene paprika, in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, gehakt
2 theelepels chilipoeder
1,5 theelepels gemalen komijn
3/4 theelepel zout
1/2 theelepel peper
50 g bloem
1/2 L runderbouillon
100 g groene chilipepers in blokjes snijden
1 blik tomaten
1 blik maïs, uitgelekt
750 g pond pulled pork
250 g zure room
plantaardige olie
16 maïstortilla's
500 g geraspte Mexicaanse kaasmelange
Zure room, koriander, ingelegde jalapenos en Cholulu hete saus ( tabasco) om erbij te serveren
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491655
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spicy southern kitchen
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht