Bereidingswijze
Vul een kookpan vol water tot het vlees net onderwater staat samen met, 2 Uien grof gesneden, 60 Gram gember, 50 Gram knoflookteentjes, 1 Steranijn, 2 Eetlepels zeezout, Anderhalve eetlepels vet-sin, 40 Milliliter rijstwijn, 2 Eetlepels donkere sojasaus en de 50 Milliliter lichte sojasaus toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur een half uurtje rustig inkoken. Verwarm de frituur of pan vol olie voor op 180°G. Maak ondertussen de saus en doe de 500 ML water in een pan samen met de 100 ML azijn en de 170 Gram suiker en breng aan de kook en voeg de daarna de 4 Eetlepels Ketchup, 1 Halve theelepel Vet-Sin, 1 Klein blikje tomatenpuree, 2 Eetlepels Gembersiroop en maak van een laagje water in een beker met 2 eetlepels Maïzena een papje en voeg dit ook toe. Roer de saus door terwijl het koop tot de saus mooi dik word. Wanneer het vlees alle ingrediënten heeft opgenomen haal ze uit de pan en laat uitlekken. Doe de karbonades in de frituur en bak krokant. Laat weer uitlekken en hak het vlees in langwerpige reepjes van het bot af en gooi het bot weg. Serveer op een bedje Atjar tjampoer en garneer met de saus en stukjes annanas, eet met rijst, nasi of bami, eet smakelijk!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wie kent het niet? Voor een heleboel mensen een favoriet! Overheerlijke Babi pangang.
Ingrediënten
(Voor de saus) 500 ML Water, 100 ML Azijn, 170 Gram suiker, 4 Eetlepels Ketchup, 1 Klein blikje tomatenpuree, 2 Eetlepels Gembersiroop. (Voor het vlees) Water, 2 Kilo karbonade, 2 Uien, 60 Gram gember, 50 Gram knoflookteentjes, 1 Steranijn, 2 Eetlepels zeezout, 2 Eetlepels vet-sin, 40 Milliliter rijstwijn, 2 Eetlepels donkere sojasaus, 50 Milliliter lichte sojasaus, Atjar tjampoer, kleine blokjes annanas.
Hulpmiddelen & keukengerei
Frituurpan of Wok vol olie.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491653
Homepage ID
3034865
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht