Bereidingswijze
Spoel de puntpaprikas af en dep ze droog. Snijd bij de steel een kapje van de paprikas en laat ze verder heel. Haal de zaadjes en zaadlijsten eruit. Veeg de oesterzwammen schoon. Scheur de paddestoelen in reepjes en bak ze kort in een koekenpan in een scheut olijfolie tot ze net beginnen te slinken. Haal ze uit de pan en zet ze weg.
Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Doe nog een scheut olie in een wat ruimere koekenpan of braadpan en fruit hierin sjalotjes en knoflook. Maak de gekookte rijst los met een vork, voeg toe aan de sjalotjes en laat al roerend meebakken. Voeg indien nodig een scheutje bouillon of wijn toe. Roer de kruiden erdoor. Voeg de spinazie toe en laat kort slinken. Zet het vuur uit, roer de paddestoelen erdoor en breng op smaak met zout en peper. Vul de paprikas met de rijst en paddestoelen. Leg ze in een ovenschaal en bak circa 20 minuten in de oven.
Serveer de saus over of bij de paprikas en eet met een royale salade.
Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Doe nog een scheut olie in een wat ruimere koekenpan of braadpan en fruit hierin sjalotjes en knoflook. Maak de gekookte rijst los met een vork, voeg toe aan de sjalotjes en laat al roerend meebakken. Voeg indien nodig een scheutje bouillon of wijn toe. Roer de kruiden erdoor. Voeg de spinazie toe en laat kort slinken. Zet het vuur uit, roer de paddestoelen erdoor en breng op smaak met zout en peper. Vul de paprikas met de rijst en paddestoelen. Leg ze in een ovenschaal en bak circa 20 minuten in de oven.
Serveer de saus over of bij de paprikas en eet met een royale salade.
Aantal personen
3.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Uit de Volkskarnt
Ingrediënten
• 6 rode puntpaprika's
• 300 g oesterzwammen
• Olijfolie
• 2 sjalotjes, gesnipperd
• 2 teentjes knoflook, gesnipperd
• 300 g witte rijst, gekookt
• scheut rode wijn
• paar eetl. Groentebouillon
• paar takjes tijm, oregano, basilicum, naar smaak, fijngehakt
• 300 g spinazie, grof gesneden
• Tomatensaus
• 300 g oesterzwammen
• Olijfolie
• 2 sjalotjes, gesnipperd
• 2 teentjes knoflook, gesnipperd
• 300 g witte rijst, gekookt
• scheut rode wijn
• paar eetl. Groentebouillon
• paar takjes tijm, oregano, basilicum, naar smaak, fijngehakt
• 300 g spinazie, grof gesneden
• Tomatensaus
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491647
Homepage ID
2963311
Teller
0
Bron
Volkskrant
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch