Pasta met basilicumsaus en zalm

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/18/2022 - 10:58
Bereidingswijze
Snipper de ui. Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan. Fruit de ui. Snijd de courgettes in blokjes van een ½ bij een ½ cm. Snijd de knoflook fijn. Voeg de courgette en knoflook toe en bak 8-10 min. Breng op smaak.
Schep de ricotta in een hoge beker. Houd een paar takjes basilicum achter ter garnering en voeg de rest toe. Voeg de rest van de olie toe en maal met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak.
Kook de spaghetti met de tuinerwten in ruim water in 4 min. beetgaar. Snijd intussen de zalm in stukjes.
Houd een kopje kookvocht van de pasta apart. Giet de spaghetti en tuinerwten af en doe terug in de pan. Roer er de basilicumsaus door en voeg een scheutje kookvocht toe voor extra smeuïgheid. Schep er de helft van de zalm en de helft van de courgette door. Breng op smaak.
Verdeel de pasta over 4 diepe borden en verdeel er de rest van de zalm en courgette over. Garneer met de achtergehouden basilicum.
Afbeelding
Pasta met basilicumsaus en zalm
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gerookte zalm, een saus van ricotta, verse basilicum: iedere hap is een feestje.
Ingrediënten
1 ui
5 el olijfolie
2 g courgettes
2 tenen knoflook
250 g ricotta
20 g basilicum
500 g verse spaghetti (koeling)
450 g biologische tuinerwten (diepvries)
200 g gerookte zalm (200 g)
Leuke tips
Tip! breng voor extra frisheid de basilicumsaus op smaak met citroensap.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491643
Homepage ID
2796575
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
jumbosupermarkten