Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel er de krieltjes over . Schep om met 2 el olie. Bak ze in 15-17 min. knapperig in het midden van de oven. Schep af en toe om.
Halveer de helft van de spruiten en voeg ze na 5 min. baktijd toe aan de krieltjes op de bakplaat. Schep om.
Breng 750 ml water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Snipper intussen de uien. Verhit 2 el olie in een soeppan en fruit de ui 2 min.
Voeg de rest van de spruiten toe en schenk er de kippenbouillon bij. Breng aan de kook en laat op laag vuur 5-8 min. koken tot de spruiten beetgaar zijn. Roer af en toe door. Snijd intussen de kip in kleine blokjes. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Hak de peterselie fijn.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met (versgemalen) peper. Verdun de soep zo nodig met water.
Klop met een garde de slagroom lobbig. Meng er de peterselie en het citroenrasp door. Verdeel de kip over 4 soepborden en schep er de soep op. Garneer de soep met peterselie-citroenroom. Neem de krieltjes met spruiten uit de oven en verdeel de helft over de borden. Schep de rest in een schaal en serveer bij de soep.
Halveer de helft van de spruiten en voeg ze na 5 min. baktijd toe aan de krieltjes op de bakplaat. Schep om.
Breng 750 ml water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Snipper intussen de uien. Verhit 2 el olie in een soeppan en fruit de ui 2 min.
Voeg de rest van de spruiten toe en schenk er de kippenbouillon bij. Breng aan de kook en laat op laag vuur 5-8 min. koken tot de spruiten beetgaar zijn. Roer af en toe door. Snijd intussen de kip in kleine blokjes. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Hak de peterselie fijn.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met (versgemalen) peper. Verdun de soep zo nodig met water.
Klop met een garde de slagroom lobbig. Meng er de peterselie en het citroenrasp door. Verdeel de kip over 4 soepborden en schep er de soep op. Garneer de soep met peterselie-citroenroom. Neem de krieltjes met spruiten uit de oven en verdeel de helft over de borden. Schep de rest in een schaal en serveer bij de soep.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wist je dat je van spruitjes soep kunt maken? We laten je zien hoe je dat doet.
Ingrediënten
800 g spruiten
1 kippenbouillonblokje
2 uien
320 g warm gerookte kipfilet
1 citroen
30 g peterselie
1 bakpapier
425 g minikrieltjes bistro
4 el zonnebloemolie
100 ml slagroom
1 kippenbouillonblokje
2 uien
320 g warm gerookte kipfilet
1 citroen
30 g peterselie
1 bakpapier
425 g minikrieltjes bistro
4 el zonnebloemolie
100 ml slagroom
Hulpmiddelen & keukengerei
1 rasp
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491641
Homepage ID
2796575
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht