Bereidingswijze
1 Schraap de wortelen, schil de aardappelen en pel de sjalot en knoflook. Snij in plakjes en stoof aan in olie. Lepel er de tomatenpuree bij en roer goed los. Blus met de wijn en de visfond, voeg de tomatenpassata toe en laat 15 minuten pruttelen.
2 Spoel de vis en snij in hapklare stukken. Kruid met peper en zout en wentel door de bloem. Bak de vis in 4 à 5 minuten goudbruin aan beide kanten. Snij de worst in plakjes en bak in een pan apart.
3 Breng de soep op smaak met citroen- sap, ‘n snuifje suiker, peper en zout. Serveer in kommetjes en lepel er de gebakken vis en chorizoworst en een beetje zure room bij. Geef er nog salie bij.
2 Spoel de vis en snij in hapklare stukken. Kruid met peper en zout en wentel door de bloem. Bak de vis in 4 à 5 minuten goudbruin aan beide kanten. Snij de worst in plakjes en bak in een pan apart.
3 Breng de soep op smaak met citroen- sap, ‘n snuifje suiker, peper en zout. Serveer in kommetjes en lepel er de gebakken vis en chorizoworst en een beetje zure room bij. Geef er nog salie bij.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxPure comfortfood, lekker en makkelijk te bereiden .
Ingrediënten
200 g vaste vis (wit) ( Kabeljauw, koolvis, tilapia en pangasius )
150 g chorizoworst
2 wortelen2
200 g vastkokende aardappel
2 sjalotten
2 knoflook teentjes
salieblaadje
2 el tomatenpuree (blik)
12 cl droge witte wijn
50 cl visfond
400 g tomatenpassata
2 el citroensap
4 el zure room
suiker
1 el bloem
olijfolie
peper en zout
150 g chorizoworst
2 wortelen2
200 g vastkokende aardappel
2 sjalotten
2 knoflook teentjes
salieblaadje
2 el tomatenpuree (blik)
12 cl droge witte wijn
50 cl visfond
400 g tomatenpassata
2 el citroensap
4 el zure room
suiker
1 el bloem
olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491637
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht