Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 ?C. Snijd de tomaten in vieren en halveer. Snijd 3 teentjes knoflook fijn. Snijd de paprika's in blokjes van 3 cm. Verhit 2 el olie in een lage hapjespan en bak de harissa 1 min. op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Voeg de tomaten met de paprika toe en stoof met het deksel op de pan in 15 min. zacht.
Doe de kaas in een kom. Snijd de peterselie fijn en voeg de helft toe aan de kaas. Schenk er 2 el olie bij, breng op smaak en roer door. Rol het deeg met bakpapier uit. Verdeel het kaasmengsel over het deeg. Vouw het deeg vanaf de lange kant dubbel en duw de randen met de tanden van een vork dicht.
Doe de helft van de resterende peterselie in een bakje. Snijd het laatste teentje knoflook fijn en voeg toe. Schenk er 2 el olie erbij en breng op smaak. Smeer het deeg in met de knoflookolie. Snijd het deeg elke 2 cm over de volledige breedte in. Bak het knoflookbrood in 15-20 min. in de oven knapperig en gaar.
Stamp intussen de tomaten met de pureestamper grof. Maak 8 kuiltjes in de saus en breek boven elk kuiltje een ei. Gaar de eieren 5-6 min. met het deksel op de pan, tot het eiwit gaar en de dooier zacht is.
Haal het knoflookbrood uit de oven en snijd in repen. Garneer met de rest van de peterselie. Serveer de shaskuka in de pan met het knoflookbrood.
Doe de kaas in een kom. Snijd de peterselie fijn en voeg de helft toe aan de kaas. Schenk er 2 el olie bij, breng op smaak en roer door. Rol het deeg met bakpapier uit. Verdeel het kaasmengsel over het deeg. Vouw het deeg vanaf de lange kant dubbel en duw de randen met de tanden van een vork dicht.
Doe de helft van de resterende peterselie in een bakje. Snijd het laatste teentje knoflook fijn en voeg toe. Schenk er 2 el olie erbij en breng op smaak. Smeer het deeg in met de knoflookolie. Snijd het deeg elke 2 cm over de volledige breedte in. Bak het knoflookbrood in 15-20 min. in de oven knapperig en gaar.
Stamp intussen de tomaten met de pureestamper grof. Maak 8 kuiltjes in de saus en breek boven elk kuiltje een ei. Gaar de eieren 5-6 min. met het deksel op de pan, tot het eiwit gaar en de dooier zacht is.
Haal het knoflookbrood uit de oven en snijd in repen. Garneer met de rest van de peterselie. Serveer de shaskuka in de pan met het knoflookbrood.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Duik mee de oosterse keuken in voor een heerlijke vega eenpansgerecht.
Ingrediƫnten
8 tomaten (ca. 800 g)
4 tenen knoflook
1 paprikamix (3 stuks)
6 el olijfolie
4 tl harissa
125 g kaas 48+ geraspt pittig (zakje Ć 250 g)
15 g platte peterselie
400 g pizzadeeg (rol, koeling)
8 eieren
4 tenen knoflook
1 paprikamix (3 stuks)
6 el olijfolie
4 tl harissa
125 g kaas 48+ geraspt pittig (zakje Ć 250 g)
15 g platte peterselie
400 g pizzadeeg (rol, koeling)
8 eieren
Hulpmiddelen & keukengerei
1 pureestamper
Leuke tips
Tip! Sprenkel voor een fris accent 150 g yoghurt Griekse stijl(10% vet over de shakshuka.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491635
Homepage ID
2796575
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch