Bereidingswijze
1 Pers de citroen.
2 Laat de visfumet en de wijn tot de helft inkoken. Voeg de room bij en laat opnieuw inkoken tot de saus licht dikt.
3 Voeg een paar druppeltjes citroen toe en roer vlak voor het opdienen de in klontjes verdeelde boter door de saus. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
2 Laat de visfumet en de wijn tot de helft inkoken. Voeg de room bij en laat opnieuw inkoken tot de saus licht dikt.
3 Voeg een paar druppeltjes citroen toe en roer vlak voor het opdienen de in klontjes verdeelde boter door de saus. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijke en lekkere basissaus voor witte wijn saus
Ingrediënten
25 cl visfond
25 cl room
10 cl droge witte wijn
1/2 citroen (sap)
50 g roomboter
peper
zout
25 cl room
10 cl droge witte wijn
1/2 citroen (sap)
50 g roomboter
peper
zout
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1491633
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht