Bereidingswijze
Spoel de peterselie af, schud droog en pluk de blaadjes. Doe deze in de mixkom, plaats het deksel en de maatbeker en hak ze 8 seconden/stand 6 fijn. Doe de fijngehakte peterselie in een schaaltje en zet apart.
Schraap de wortels en schil de aardappelen, spoel ze af en snijd beide in blokjes van 2,5 x 2,5 cm.
Doe 1 liter koud water in de mixkom. Doe de blokjes aardappel in het kookinzetstuk en hang dit in de mixkom. Verdeel de blokjes wortel over het diepe stoomopzetstuk.
Plaats het stoomopzetstuk op de mixkom. Bestrooi de wortels met zout en suiker, plaats het stoomopzetstuk op de mixkom en plaats het deksel. Gaar alles met de toets stoomgaren.
Zet daarna het stoomopzetstuk met het deksel erop apart. Verwijder het kookinzetstuk en maak de mixkom leeg.
Schil de ui en snijd hem in vieren. Plaats het deksel en de maatbeker en hak de parten 10 seconden/stand 10 fijn. Werk stukjes aan de binnenkant van de mixkom naar beneden met de spatel.
Voeg de boter toe, plaats het deksel zonder maatbeker en fruit de ui met de toets braden/2 minuten.
Voeg de warme kippenbouillon en de slagroom of melk op kamertemperatuur toe, plaats het deksel zonder maatbeker en verhit alles 1 minuut/stand 1/95 °C.
Voeg de aardappelen, wortels en peterselie toe, plaats het deksel de maatbeker en mix alles 20 seconden/stand 3. Herhaal dit indien nodig en voeg tot slot zout en peper naar smaak toe.
Schraap de wortels en schil de aardappelen, spoel ze af en snijd beide in blokjes van 2,5 x 2,5 cm.
Doe 1 liter koud water in de mixkom. Doe de blokjes aardappel in het kookinzetstuk en hang dit in de mixkom. Verdeel de blokjes wortel over het diepe stoomopzetstuk.
Plaats het stoomopzetstuk op de mixkom. Bestrooi de wortels met zout en suiker, plaats het stoomopzetstuk op de mixkom en plaats het deksel. Gaar alles met de toets stoomgaren.
Zet daarna het stoomopzetstuk met het deksel erop apart. Verwijder het kookinzetstuk en maak de mixkom leeg.
Schil de ui en snijd hem in vieren. Plaats het deksel en de maatbeker en hak de parten 10 seconden/stand 10 fijn. Werk stukjes aan de binnenkant van de mixkom naar beneden met de spatel.
Voeg de boter toe, plaats het deksel zonder maatbeker en fruit de ui met de toets braden/2 minuten.
Voeg de warme kippenbouillon en de slagroom of melk op kamertemperatuur toe, plaats het deksel zonder maatbeker en verhit alles 1 minuut/stand 1/95 °C.
Voeg de aardappelen, wortels en peterselie toe, plaats het deksel de maatbeker en mix alles 20 seconden/stand 3. Herhaal dit indien nodig en voeg tot slot zout en peper naar smaak toe.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit lekkere bijgerecht past uitstekend bij gehaktballen, braadworstjes of vleesbrood.De verhouding aardappelen/wortels kun je naar believen aanpassen.
Ingrediënten
1/2 bosje gladde peterselie
500 g wortels
250 g bloemige aardappelen
zout
suiker
1/2 rode ui
15 g boter
25 ml warme kippenbouillon
25 ml slagroom of melk op kamertemperatuur
peper naar smaak
500 g wortels
250 g bloemige aardappelen
zout
suiker
1/2 rode ui
15 g boter
25 ml warme kippenbouillon
25 ml slagroom of melk op kamertemperatuur
peper naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
Monsieur Cuisine Plus / Thermomix
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1491619
Homepage ID
2804699
Teller
0
Bron
Kookboek Monsieur Cuisine Plus
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch