COUSCOUS PROVENCALE met kippedijlapjes mergeuz en citroen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/17/2022 - 07:24
Bereidingswijze
Laat de rozijnen wellen in een tas met warm water

bak de kippedijlapjes kort aan in wat olijfolie en kruid ze met kippekruiden
haal ze eruit
snipper de ui knoflook en gember zeer fijn en fruit deze ook aan
snij intussen de andere groeten middelgroot , de aardappelen in 4 stukken ( deze moeten grof genoeg zijn zodat ze niet platkotken ! )
en voeg deze ook toe, behalve de tomaten en courgette die voeg je wat later toe
kruid na 5min de groeten met de thijm en alle andere kruide van het lijstje
voeg dan de tomaten en de de courgette ( ook grof gesneden, ringen van 3cm dik )
voeg de kippelapjes terug toe
voeg eventueel een glas water toe zodat er genoeg vocht zit, maar het mag zeker niet onderstaan ( half vol is meer dan genoeg , er komt nog vocht vrij )
leg er nu ook de halve citroen in met de open kant naar boven
laat alles zachtjes pruttelen tot de aardappelen bijna gaar zijn
voeg de kikkererwten toe vlak voor het serveren en laat 1 mintuutje meegaren

gril intussen de lamsmerguez
en bereid de coucous
serveer de rozijnen afzonderlijk
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eigen recept afgeleid uit andere recepten, met de groenten die ik op dat moment ter beschikking had en ik heb een halve  citroen mee laten sudderen in de saus wat een subtiele frisse smaak geeft

Ik heb geen tajine, ik heb het gerecht gemaakt in een gietijzeren stoofpot
Ingrediënten
1 halve citroen
2 tomaten
1 rode paprika
1 courgette
1 rode ui
5 tal fijne wortelen
2 middelgrote aardappelen
1 stuk gember 3cm
3 tenen knoflook
1 klein blikje kikkererwten
een handjevol witte rozijnen
1 blokje kippebouillon
1 portie saffraanpoeder
1 kl kurkuma
1kl paprika
1kl ras el hanout
1kl thijm
500 gr kippedijlapjes te kruide met kippekruiden
500 gr merguez
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Marokkaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491613
Homepage ID
1106773
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
sabinesylvie