Bereidingswijze
Smelt de boter in de pan
Voeg de bloem bij de boter en blijf doorroeren tot dat er een roux ontstaat. Haal de steelpan van het vuur
Breng de melk in de andere steelpan aan de kook
Plaats de steelpan met de roux weer terug op het vuur
Voeg de melk beetje bij beetje toe aan de roux. Let op: blijf de roux wel doorroeren
Kruid de saus met cajun kruiden naar wens
Voeg 60 ml Jack Daniels toe aan de saus en laat tot de gewenste saus dikte al roerend in koken
Voeg de blauwe kaas en de eierdooier toe aan de saus en blijf roeren tot dat de kaas is gesmolten
Voeg de bloem bij de boter en blijf doorroeren tot dat er een roux ontstaat. Haal de steelpan van het vuur
Breng de melk in de andere steelpan aan de kook
Plaats de steelpan met de roux weer terug op het vuur
Voeg de melk beetje bij beetje toe aan de roux. Let op: blijf de roux wel doorroeren
Kruid de saus met cajun kruiden naar wens
Voeg 60 ml Jack Daniels toe aan de saus en laat tot de gewenste saus dikte al roerend in koken
Voeg de blauwe kaas en de eierdooier toe aan de saus en blijf roeren tot dat de kaas is gesmolten
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ben jij ook net zo gek blauwschimmelkaas als ik? Probeer dan deze blauwschimmelkaassaus voor over de pasta en biefstuk.
Ingrediƫnten
20 gram blue band bakboter
15 gram bloem
250 ml volle melk
5 gram cajun kruiden
60 ml Jack Daniels
35 gram blauwschimmelkaas
1 eierdooier
15 gram bloem
250 ml volle melk
5 gram cajun kruiden
60 ml Jack Daniels
35 gram blauwschimmelkaas
1 eierdooier
Hulpmiddelen & keukengerei
2 steelpannen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1491605
Homepage ID
3024189
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch