Bereidingswijze
Voeg de boter toe aan een pannetje en laat smelten. Voeg roerend de suiker toe en laat smelten in de boter. Voeg vervolgens de slagroom of koffiemelk (En de rum als u hier voor kiest) toe en roer glad. Laat het nu rustig koken en blijf af en toe roeren todat het geheel klef en lichtbruin van kleur wordt zoals karamel er normaal ook uitziet. Voeg als laatste een theelepel vanille extract toe en roer dit er nog even mooi doorheen, klaar! Te gebruiken voor wat u wil maar heerlijk over ijs!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Karamel saus nodig voor over uw ijs? Taart? Cake? Of een andere lekkernij? Hier een simpel en super snel recept voor karamel saus!
Ingrediƫnten
75 Gram ongezouten roomboter, 100 Gram witte basterdsuiker, 85 ML volle ongeslagen slagroom of volle koffiemelk, 1 Theelepel vanille extract. (Optioneel, een eetlepel rum)
Hulpmiddelen & keukengerei
Steelpannetje en garde.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1491603
Homepage ID
3034865
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht