Goudse Kaassoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/16/2022 - 14:00
Bereidingswijze
1. Verwarm 400 ml water in een kleine pan en los er de vleesbouillon tablet in op
2. Maak het sjalotje schoon en snipper het fijn
3. Smelt de boter op een laag vuur in een pan met een dikke bodem
4. Fruit het sjalotje in de boter lichtbruin
5. Voeg al roerende de bloem toe tot een glad mengsel ontstaat
6. Blijf roeren tot dit ook lichtbruin kleurt
7. Giet er langzaam, al roerende de vleesbouillon, melk en slagroom bij
8. Voeg er wat peper, een snufje nootmuskaat en eventueel komijn aan toe
9. Breng de soep aan de kook
10. Draai het vuur laag en laat de soep, onder af en toe roeren in 20 min. gaar worden
11. Draai het vuur uit en voeg beetje bij beetje, al roerende de kaas toe aan de soep
12. Blijf het mengsel roeren totdat de kaas helemaal gesmolten is
13. Breng de soep op smaak met zout, peper en eventueel komijn
14. Als de soep te dik is kan je nog wat water toevoegen
15. Verwarm indien nodig de soep al roerend op een klein vuur. De soep mag niet meer koken!
16. Schep de soep in een diep bord en garneer met peterselie
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke soep die niet alleen voor Gouwenaren lekker is!
Ingrediënten
• 1 vleesbouillon tablet
• 1 sjalotje (of kleine ui)
• 40 gr boter (margarine)
• 40 gr bloem
• 400 ml melk
• 100 ml slagroom
• peper
• nootmuskaat
• eventueel: ½ tl komijn(poeder)
• 100 gr Goudse oude kaas, geraspt
• zout
• 1 el peterselie, gehakt
Hulpmiddelen & keukengerei
- kleine pan
- pan met dikke bodem
- pollepel
Leuke tips
Tussen stap 14 en 15 kan je de soep laten afkoelen om het dan later voor het opdienen weer langzaam te verwarmen
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1491601
Homepage ID
2600447
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
marcospruijt