Bereidingswijze
Bestrooi de kippenlevers met bloem en bak ze daarna in ca. 8 minuten gaar en doe ze dan uit de pan op een bord.
De pan verwarmen en de roomboter laten smelten.
Hierin de knoflook en ui fruiten waarna de paprika, rode peper, ontbijtspek en champignons toegevoegd worden en even later de courgette. Deksel op de pan is nodig zodat het vocht uit de champignons vooral niet verloren gaat, dit geeft een extra lekkere smaak! Het geheel laten pruttelen zodat de champignons lekker zacht zijn.
Dan de wodka erbij doen en even lekker door laten warmen (de alcohol verdampt dan).
Tomatenpuree, paprikapoeder en bouillon toevoegen en dit even laten pruttelen..
Voeg dan de crème fraiche toe en laat dit even aan de kook komen.
De saus op smaak maken met tabasco, Worchestersaus, zout en peper.
Voeg als laatste de kippenlevers toe en laat dit nog even pruttelen.
De pan verwarmen en de roomboter laten smelten.
Hierin de knoflook en ui fruiten waarna de paprika, rode peper, ontbijtspek en champignons toegevoegd worden en even later de courgette. Deksel op de pan is nodig zodat het vocht uit de champignons vooral niet verloren gaat, dit geeft een extra lekkere smaak! Het geheel laten pruttelen zodat de champignons lekker zacht zijn.
Dan de wodka erbij doen en even lekker door laten warmen (de alcohol verdampt dan).
Tomatenpuree, paprikapoeder en bouillon toevoegen en dit even laten pruttelen..
Voeg dan de crème fraiche toe en laat dit even aan de kook komen.
De saus op smaak maken met tabasco, Worchestersaus, zout en peper.
Voeg als laatste de kippenlevers toe en laat dit nog even pruttelen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Erg lekker
Ingrediënten
500 g kippenlevers
roomboter om te bakken
3 teentjes knoflook
1 ui
1 rode puntpaprika
1 rode peper
1 bakje champignons
150 g ontbijtspek
½ courgette
1 blikje tomatenpuree
1 el paprikapoeder
100 ml crème fraiche
paar druppeltjes tabasco
bouillon van 1 rund bouillonblokje
flinke scheut wodka
paar druppeltjes worchestershire saus
witte peper, zout
roomboter om te bakken
3 teentjes knoflook
1 ui
1 rode puntpaprika
1 rode peper
1 bakje champignons
150 g ontbijtspek
½ courgette
1 blikje tomatenpuree
1 el paprikapoeder
100 ml crème fraiche
paar druppeltjes tabasco
bouillon van 1 rund bouillonblokje
flinke scheut wodka
paar druppeltjes worchestershire saus
witte peper, zout
Leuke tips
Lekker met rijst of frietjes en met een lekkere salade erbij
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491599
Homepage ID
2186383
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht