Midden-Oosterse plank

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/16/2022 - 10:28
Bereidingswijze
KLEURRIJK SLAATJE
Snijd een beetje munt en peterselie fijn en meng onder wat komkommer- en tomatenblokjes, de fijngesnipperde rode ui, de granaatappelpitten, sap en zeste van een limoen, za'atar en kruid met peper en zout.

FRIETJES VAN HALLOUMI
Snijd de halloumi in frietjes. Meng er de bloem met een snuf za'atar en een snuf paprikapoeder en wentel de halloumifrietjes er 1 voor 1 in. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de frietjes goudbruin langs alle zijden.

EDAMAMEBOONTJES MET BICKY UITJES
Breng een pot water aan de kook, zet het vuur uit en leg de inhoud van een zak edamamebonen 3 minuten in het water. Doe de bonen in een kommetje en werk af met bicky ui, zwart sesamzaad en sesamolie.

PLATBROOD PIZZA MET AUBERGINES

Snijd de aubergine doormidden en besprenkel de snijvlakken met wat olijfolie. Kruid met peper en zout, en kerf de aubergine in. Schuif wat plakjes look in de inkepingen en draai de
aubergine in aluminiumfolie. Leg in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 50 minuten.

Snijd het naanbrood in reepjes en schuif deze de laatste 10 minuten bij de aubergine
in de oven.

Neem de aubergine uit de oven en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit. Doe het vruchtvlees met look in een blender en voeg peper en zout toe. Blend een paar keer stevig.

Verdeel het auberginemengsel over de naanbrood reepjes, brokkel er de feta over en werk af met wat munt, fijngesnipperde rode ui en granaatappelpitten.

GEITENKAASRODE BIET SPREAD
Schep de geitenkaas-rode biet spread over in een mooi kommetje en werk af met de gehakte pistachenootjes, een snufje sumac, wat fijngehakte peterselie en zeste van een citroen.

DAHL LINZEN
Doe de dahl van linzen in een mooi kommetje en werk af met granaatappelpitten, grof
gehakte walnoten en zeste van limoen.

MASCARPONE-FETA DIP
Schep de dip van mascarpone over in een mooi kommetje. Maak in het midden van de dip een rij komkommerrolletjes en werk rondom de rolletjes af met geroosterde pijnboompitten,
olijfolie, za'atar en fijngesnipperde rode ui.

HUMMUS
Meng de kikkererwten met de ras el hanout en schuif gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Schep de hummus over in een mooi kommetje en werk af met de krokante kikkererwten, witte sesamzaadjes, sesamolie en verse munt.
Afbeelding
Midden-Oosterse plank
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wil je jouw gasten op een culinaire ontdekkingsreis doorheen het Midden-Oosten loodsen? Dan is deze plank helemaal jouw ding!
Ingrediënten
Kleurijk slaatje :
2 eetlepels granaatappels (pitjes)
1⁄2 komkommer (in blokjes)
1⁄4 rode ui (fijngesnipperd)
1 limoen (sap en zeste)
1 tomaat (in blokjes)
1 handvol peterselie
1 handvol munt
1 theelepel za'ater
peper
zout

Frietjes van Halloumi :
250 gram halloumi (in frietjes)
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel bloem
snuifje paprikapoeder
snuifje zout

Edamameboontjes met bicky uitjes :
1 theelepel sesamzaad (zwart)
2 eetlepels uien (bicky)
1 eetlepel sesamolie
1 pakket edamame

Platbrood pizza met aubergines :
1 eetlepel granaatappel (pitjes)
1⁄4 rode ui (fijngesnipperd)
1 aubergine
1 naanbrood
50 gram feta
1 handvol munt
olijfolie
peper
zout

Geitenkaas-rode biet spread :
1 spread (geitenkaas-rode biet)
1 eetlepel pistachenoot (gehakte)
1 handvol peterselie (fijngehakt)
1⁄2 citroen (zeste)
1 snuifje sumac

Dahl linzen :
1 spread (dahl van linzen)
1 eetlepel granaatappel (pitjes)
8 walnoten (grof gehakt)
1⁄2 limoen (de zeste)

Mascarpone-feta dip :
1 spread (mascarpone-feta dip)
1 eetlepel pijnboompit (geroosterd)
1⁄6 rode ui (fijngesnipperd)
1⁄2 komkommer
1 theelepel za'ater
1 eetlepel olijfolie

Hummus :
1 spread (hummus)
1 eetlepel sesamzaad (witte)
1 theelepel ras el hanout
50 gram kikkererwten
1 eetlepel sesamolie
1 handvol munt
Leuke tips
Wijnsuggesties bij dit recept


Lux sparkling brut 11,5° 1,5L
Deze Spaanse 'sparkling wine' gemaakt volgens de Charmat methode, is zuiver lichtgeel van kleur met glanzende gouden tinten en heeft een evenwichtige en fruitige smaak. Dankzij zijn zachte bubbels is hij zeer lekker als aperitief en past hij perfect bij wit vlees en vis. Deze magnum-fles is ideaal voor uw feest.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Arabisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1491597
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester