Smoky Scotch knabbel mix

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/16/2022 - 10:22
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Stort de koekjes in een grote kom en zet opzij.

Voeg de gezouten boter, ahornsiroop, whiskey en paprikapoeder toe aan een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook, verminder vervolgens het vuur en laat verder pruttelen tot er een dikke siroop ontstaat.

Giet het mengsel bij de koekjes in de kom en meng voorzichting onder elkaar, tot ieder koekje voorzien is van een laagje siroop. Verspreid de koekjes over de bakplaat, bestrooi ze met de bruine suiker en bak 15 minuten in de oven.

Haal uit de oven en laat afkoelen zodat de koekjes krokant worden.
Afbeelding
Smoky Scotch knabbel mix
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een makkelijk en origineel borrelhapje uit Schotland 
Ingrediënten
500 gram koekjes (mix, zoute)
70 gram gezouten roomboter
10 gram paprikapoeder
2 eetlepels bruine suiker
1 eetlepel ahornsiroop
60 milliliter whisky
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Schots
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1491595
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester