Geglaceerde zalmblokjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/16/2022 - 10:18
Bereidingswijze
Voeg de sinaasappelmarmelade, gember, knoflook, suiker, water en mosterd toe aan een steelpannetje en breng aan de kook. Roer regelmatig. Laat 15 à 20 minuten inkoken tot de massa indikt. Voeg vervolgens de bourbon toe, klop goed door en haal van het vuur.

Verwarm de oven op 180 graden. Neem een ovenschaal en vet in met olijfolie. Snijd de zalmfilet in blokjes en leg in de ovenschaal. Bestrijk de zalmblokjes met 3/4 van het glazuur. Plaats in de oven gedurende 15 minuten tot de zalmfilets gaar zijn.

Haal de zalmfilets uit de oven en snijd in blokjes. Serveer met het resterende glazuur. Werk af met zwart sesamzaad en koriander.
Afbeelding
Geglaceerde zalmblokjes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met deze borrelhapjes scoor je altijd bij je gasten ! 
Ingrediënten
200 gram zalm (filet)
125 gram sinaasappelmarmelade
7 gram gemberwortels
90 gram bruine suiker
1 lookteentje (gepeld)
15 milliliter bourbon
sesamzaad (zwart)
1⁄2 eetlepel mosterd
15 milliliter water
korianderblaadjes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1491593
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester