Japanse rijstbowl met rundsvlees

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/16/2022 - 10:11
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar. Snijd het rundsvlees in hele dunne reepjes.

Verhit een scheutje wokolie in een wokpan op het vuur. Fruit er de uien in in aan gedurende een 10-tal minuutjes, tot ze mooi goudbruin zijn. Voeg vervolgens de rundsreepjes, de suiker, de rijstazijn, de sojasaus en de rundsbouillon toe. Laat een kwartiertje sudderen op een zacht vuurtje zodat het vocht lichtjes kan inkoken.

Bak de spiegeleitjes in een pan op het vuur. Hak de lente-ui fijn.

SERVEREN:

Verdeel de rijst over verschillende kommetjes. Schep er telkens een flinke lepel van het rundsvlees, enkele lepels van de bouillon en een eitje bovenop. Werk af met de lente-ui, chiliflakes en sesamzaadjes.
Afbeelding
Japanse rijstbowl met rundsvlees
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker 
Ingrediënten
400 gr sushirijst
2 witte uien, in dunne reepjes
500 gr rundsvlees
2 el suiker
2 el rijstazijn
2 el sojasaus
250 ml rundsbouillon
4 eieren
2 stengels lente-ui
wokolie
chiliflakes
sesamzaadjes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491591
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester