Stroganoffsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/15/2022 - 19:43
Bereidingswijze
De pan verwarmen en de roomboter laten smelten.
Hierin de knoflook en ui fruiten waarna de paprika en champignons toegevoegd worden en even later de courgette. Deksel op de pan is nodig zodat het vocht uit de champignons vooral niet verloren gaat, dit geeft een extra lekkere smaak! Het geheel laten pruttelen zodat de champignons lekker zacht zijn.
Dan de wodka erbij doen en even lekker door laten warmen (de alcohol verdampt dan).
Tomatenpuree, paprikapoeder en bouillon toevoegen en dit even laten pruttelen..
Voeg dan de kookroom toe en laat dit even aan de kook komen.
De saus op smaak maken met tabasco, Worchestersaus, zout en peper.
Afbeelding
Stroganoffsaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
van drie recepten het lekkerste bij elkaar
Ingrediënten
roomboter om te bakken
3 teentjes knoflook
1 ui
1 rode paprika
1 bakje champignons
½ courgette
1 blikje tomatenpuree
1 el paprikapoeder
200 ml kookroom
paar druppeltjes tabasco
bouillon van 1 rund bouillonblokje
flinke scheut wodka
paar druppeltjes worchestershire saus
witte peper, zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491585
Homepage ID
2186383
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
jcmpolman