Bereidingswijze
Voeg de bloem en bakpoeder toe aan de kom van de keukenmachine of een normale grote kom en meng goed. Maak een klein kuiltje in de bloem en laat de boter erin lopen en meng goed om vervolgens het water, melk, suiker en zout toe te voegen en laat de keukenmachine op de kneedstand het geheel tot een soepel deeg kneden die niet teveel plakt en moeilijk is om te bewerken of kneed met de hand net zo lang tot hetzelfde resultaat. Is je deeg klaar? Laat het 30 minuten rusten. Laat de frituurpan opwarmen op 180°G of een wok vol zonnebloemolie. Na de 30 minuten, kneed het nog even met de hand door elkaar. Maak balletjes deeg van ongeveer 6 CM en bestrooi het aanrecht met bloem tegen het plakken. Rol de balletjes deeg met een deegroller rond en ongeveer een halve centimeter dik. Frituur het plat gemaakte deeg omstebeurt in de frituur pan tot ze bol en goudbruin zijn en leg ze na het bakken op keukenpapier om uit te lekken, eet smakelijk!
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk zoet hartig broodje afkomstig van Trinidad & Tobago. Beleg het broodje met wat je maar wil! Ik vind het persoonlijk het lekkerste met oude kaas.
Ingrediënten
500 Gram patent bloem (Of extra als het deeg nog niet soepel genoeg is bij het kneden), 2 Zakjes bakpoeder, 1 Theelepel zout, 3 Goede eetlepels witte basterdsuiker, 2 Eetlepels vloeibare boter, 150 ML volle melk, 100 ML water.
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenmachine, deegroller, frituurpan of wok.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Caribisch
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1491577
Homepage ID
3034865
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch