Bereidingswijze
Hak je wortels, ui en selderij mooi fijn en doe alles in 1 schaaltje. Maak van je pancetta mooie blokjes. Doe een eetlepel of 2-3 in een beetje diepe pan en wanneer heet voeg je de pancetta toe. Bak de pancetta tot het vet er goed uitkomt en voeg dan de net fijngehakte ingrediënten toe en bak het 10-15 minuten in het vet en olie. Voeg nu de gehakt toe en rul mooi fijn voor ongeveer 10-15 minuten. Blus nu het geheel af met de rode wijn en laat 3 minuten inkoken. Voeg de bouillon toe en laat even warm worden voeg dan het blik tomaten puree toe. Zet het vuur goed laag en laat alles pruttelen voor anderhalf tot 2 uur tot de saus goed dik is het moet echt een saus worden van vlees. Voeg daarna de melk toe en laat weer voor ongeveer 45 minuten tot een uur rustig dik pruttelen. Kook voordat het klaar is de tagliatelle en wanneer de saus dik is draai de tagliatelle in een mooi nestje op het bord en versier het mooi met de saus. Top af en garneer met parmezaanse kaas of pecorino en met wat fijn gehakte basilicum, eet smakelijk!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Één van mijn favorieten! Echt overheerlijk de originele Ragú alla Bollognese die in Nederland waarschijnlijk bekend staat als Spaghetti Bolognese, maar dat heeft eigelijk helemaal niks te maken met het origineel! Daar zul je na het proberen snel achter komen, tast toe!
Ingrediënten
1 Ui, 2 Selderij stronken, 2 Hele wortels, 500 Gram rundergehakt, 150 Gram pancetta, 120 ML rode wijn, 600 ML runderboulion, 1 Groot blikje tomatenpuree, 250 ML volle romige melk, Zout en peper, Olijfolie, Verse basilicum.
Hulpmiddelen & keukengerei
Diepe pan (GEEN WOK), Houten lepel.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491563
Homepage ID
3034865
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht