Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Breng water aan de kook en los er een half groente bouillonblokje met minder zout in op. Kook de aardappelblokjes beetgaar.
Meng alle kruiden heel goed door het gehakt .( of de garam masala) Verhit wat olie in een pan en bak het gehakt bruin, gaar en rul. Haal het gehakt uit de pan en zet opzij. Fruit de gesnipperde ui en de gesnipperde knoflook zachtjes in het overgebleven vet. Zet de warmtebron hoger en voeg de krieltjes ( aardappelblokjes) toe en eventueel wat peper en zout naar smaak en bak 5 minuten.
Voeg 150 ml water en de gezeefde tomaten toe en laat 15 minuten zonder deksel zachtjes pruttelen. Voeg de tuinerwtjes, het gehakt en de helft van de gesnipperde peterselie toe. Warm alles goed door.
Proef en breng het gerecht zo nodig nog wat meer op smaak met garam masala.
Verdeel het gerecht over 2 voorverwarmde borden en garneer met de rest van de peterselie.
Meng alle kruiden heel goed door het gehakt .( of de garam masala) Verhit wat olie in een pan en bak het gehakt bruin, gaar en rul. Haal het gehakt uit de pan en zet opzij. Fruit de gesnipperde ui en de gesnipperde knoflook zachtjes in het overgebleven vet. Zet de warmtebron hoger en voeg de krieltjes ( aardappelblokjes) toe en eventueel wat peper en zout naar smaak en bak 5 minuten.
Voeg 150 ml water en de gezeefde tomaten toe en laat 15 minuten zonder deksel zachtjes pruttelen. Voeg de tuinerwtjes, het gehakt en de helft van de gesnipperde peterselie toe. Warm alles goed door.
Proef en breng het gerecht zo nodig nog wat meer op smaak met garam masala.
Verdeel het gerecht over 2 voorverwarmde borden en garneer met de rest van de peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Alles uit één pannetje. Goed voor te bereiden als je weinig tijd hebt en toch slank en gezond wilt eten. De smaakmaker in dit gerecht zijn de kruiden. Ik heb garam masala ervoor in de plaats gebruikt. Ook een ideaal vakantie gerecht. Weinig afwas en dat scheelt ook weer. Aangezien ik nog 8 champignons van gisteren van dit gerecht Tjap-tjoy-van-project-gezondover had, heb ik die er nog aan toegevoegd.
Ingrediënten
200 gr gehakt ( 100 gr rundergehakt en 100 gr h.o.h gehakt
2 tl korianderpoeder
2 tl komijnpoeder
1 tl nootmuskaat
1 tl kaneel
1 tl kruidnagelpoeder
1 tl kerriepoeder
OF 1 eetlepel garam masala.
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
300 gr krieltjes ( of 300 gram vastkokende aardappelen voorgekookt in blokjes )
200 gr gezeefde tomaten
200 gr tuinerwten
10 gr peterselie gesnipperd
2 tl korianderpoeder
2 tl komijnpoeder
1 tl nootmuskaat
1 tl kaneel
1 tl kruidnagelpoeder
1 tl kerriepoeder
OF 1 eetlepel garam masala.
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
300 gr krieltjes ( of 300 gram vastkokende aardappelen voorgekookt in blokjes )
200 gr gezeefde tomaten
200 gr tuinerwten
10 gr peterselie gesnipperd
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan, snijplank en mes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491561
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Project Gezond eigen tekst, foto's en aanpassingen
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht