Italiaanse gehaktballen in tomarensaus met kaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/14/2022 - 16:00
Bereidingswijze
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met gegratineerde kaas met chiabatte brood:

Oven voorverwarmen op 200
1 sjalotje fijn snijden
Mengen met gehakt, italiaanse kruiden, klein beetje gehaktkruiden, peper, eitje, knoflook
Goed kneden en er ballen te groote van een golfbal van maken. In ijskast even laten opstijven tot gebruik.

Nou had ik in dit geval een potje pizza saus over maar anders:
Uitje fijnsnijden en glazig bakken
Pakje tomatensaus bij het uitje en kruiden met basilicum, italiaanse kruiden, knoflook. ( naar smaak)


Balletjes even aanbakken in boter of olie ( hoeven niet helemaal gaar. Gaart nog door in de oven)
Ovenschaaltje even beetje inbetten en klein beetje tomatensaus op de bodem
Balletje in ovenschaaltje
Overgieten met tomatensaus
Geraspte kaas erover
In de oven met een chabatta brood.

Na ong 8 minuten brood eruithalen en in stukjes snijden.
Na ong 10 min gehakt eruit. (Als de kaas goed gesmolten is)

Afbeelding
Italiaanse gehaktballen in tomarensaus met kaas
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk simpel gerecht.
super makkelijk en super lekker en super budget
 
Ingrediënten
Voor de gahaktballetjes;
Fijngesneden sjalotje
300 gr gehakt
Italiaanse kruiden
Evt beetje gehaktkruiden
1 knoflookteentje gecrusht
Peper
1 ei

Voor de saus;
Of 1 potja pizza saus,
Of fijngesneden uitje
1 teentjeknoflook
Pakjetomatensaus
Italiaanse kruiden
(Verse) basilicum
Evt pezo naar smaak

Geraspte kaas, olijfolie, chiabatta afbakbrood
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491551
Homepage ID
2131099
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
jansie75